Kevin Schijven Kevin Schijven
25/09/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2019 09:45

Wat is de reden voor de duikvlucht van de bitcoin (BTC) koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat is de reden voor de duikvlucht van de bitcoin (BTC) koers?

Vanochtend was op Crypto Insiders al te lezen dat de cryptocurrency markt vandaag behoorlijk rood kleurt. Bitcoin (BTC) daalde gisterenavond met meer dan 15% van ongeveer $9.700 naar bijna $8.000. Inmiddels is op het moment van schrijven de koers weer iets terug geklommen naar $8.365 maar een verdere daling zit er mogelijk in. Ook altcoins hebben een behoorlijke klap gevangen, sommigen van de grootste altcoins tonen een daling van maar liefst 25%.
Maar wat heeft nu deze duikvlucht in de koers van bitcoin veroorzaakt? In eerste instantie lijken de volgende factoren hiertoe geleid te hebben.
Er wordt in de markt gespeculeerd dat een van de factoren voor de daling veroorzaakt wordt door de lancering van Bakkt. Bakkt is het nieuwe handelsplatform voor fysieke bitcoin (BTC) futures van de Intercontinental Exchange (ICE). De verwachtingen omtrent het platform zijn hoog, het zou namelijk de institutionele investeerders massaal naar de markt aantrekken. Echter is het aanvankelijke volume op het platform behoorlijk teleurstellend wat voor onzekerheden in de markt zorgt.
De tweede factor die wellicht meetelt is dat de hash rate van het bitcoin netwerk gisteren plotseling met 30 tot 40% daalde. Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital, gelooft dat de daling van de BTC koers komt door een combinatie van de twee bovenstaande factoren. Dat meldt hij op 24 september aan CNBC, maar hij voegt daaraan toe dat hij denkt dat dit maar tijdelijk is. Volgens DiPasquale was de daling van de hash rate maar een korte dip, zal het volume op Bakkt stijgen en zal de koers weer terugkeren naar $10.000 in de komende dagen.
Brian Kelly, CEO van BKCM en vaste gast bij CNBC, meldt dat $9.000 een belangrijk support level was. Toen de prijs van bitcoin hieronder dook veroorzaakte dat een grote reeks aan sell-offs. Wat wellicht ook een factor is, is dat op cryptocurrency-exchange BitMEX een groot aantal contracten is geliquideerd. Het platform zag een volume van $2.5 miljard gisteren, een van de grootste handelsdagen op de exchange in maanden.
Het gaat spannend worden om te zien welke kant de koers de komende dagen op zal gaan. Peter Schiff, een bekende bitcoin bear, ziet zelfs een daling naar $4.000 gebeuren:

Bitcoin is eindelijk gevallen onder de support lijn van de grote descending triangle die het al maanden aan het vormen is. Dit is een zeer bearish technisch patroon en het bevestigt dat er een grote top is gevestigd. Het risico is groot voor een snelle afdaling naar $4.000 of lager!

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie