Roy van Krieken Roy van Krieken
08/04/2024 17:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2024 16:10

Whales blijven massaal Bitcoin kopen in aanloop van halving

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whale klimt razendsnel naar 3e grootste houder: wie is dit?

Foto: Alones/Shutterstock

Sinds de aanvang van het huidige jaar zijn kapitaalkrachtige investeerders prominent aanwezig geweest. Deze groep investeerders, die vaak worden aangeduid als whales, hebben voor miljoenen aan Bitcoin (BTC) gekocht.

Een whale in het bijzonder kocht sinds 6 maart meer dan 1.300 aan bitcoins. Dit deedt hij voor een gemiddelde prijs van ongeveer $68.600. De totale marktwaarde van deze transactie kwam daarmee uit op $90 miljoen.

Een andere, maar kleine transactie vond plaats op 7 april. Een whale besloot afgelopen zondag meer dan 113 BTC op te nemen uit de crypto exchange Binance. De totale waarde betrof ten tijde van de transactie ongeveer $7,85 miljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Halving in zicht

Het gedrag van deze investeerders kan verklaard worden door de halving die er aan zit te komen. Naar verwachting zullen op 20 april de beloningen van miners gehalveerd worden. Doordat het aanbod van nieuwe munten hierdoor wordt beïnvloed betekent dit op termijn, zoals historisch gezien ook steeds is gebeurd, dat de koers zal stijgen.

Het gedrag van deze investeerders kan verklaard worden door de aanstaande halvering die er aan zit te komen. Naar verwachting zullen op 20 april de beloningen van miners gehalveerd worden. Deze halving zorgt voor veel optimisme onder beleggers aangezien het historisch gezien vaak heeft geleid tot een stijging van de koers.

Advertentie

Oeroude whale wordt wakker

Een andere whale die recent actief werd, was adres die al een decennium lang geen transacties heeft uitgevoerd. De whale wekte onlangs de verbazing door een deel van zijn enorme voorraad, aangekocht voor minder dan $30 per stuk, te verplaatsen. De belegger mag in zijn handen wrijven met een ongeëvenaarde return of investment (ROI) van 230.000% sinds 2013.

Naast de opmerkelijke transactie van 246 BTC met een waarde van bijna $17 miljoen, bezit de whale nog steeds Bitcoins ter waarde van ongeveer $115 miljoen die hij kocht met een initiële investering van $125.000.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Verdubbeling BTC koers in zicht?

Bitcoin heeft de week krachtig ingezet met een sprong boven de $72.000. Een vooraanstaande crypto analist is door de recente prestaties van de digitale munt erg bullish.  Volgens de analist TechDev, die zijn voorspelling baseert op bekende technische indicatoren en historische prestaties, zou Bitcoin tegen juli kunnen stijgen naar meer dan $140.000.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie