Rico Engelbarts
01/11/2018 18:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2018 18:17

BitMEX CEO: Bear markt kan nog 18 maanden duren, maar ik blijf bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitmex_CEO_bear_markt_kan_nog_18_maanden_aanhouden_maar_ik_blijf_bullish

Bitcoin (BTC) zit sinds begin 2018 in een bear markt, de koers en het handelsvolume zijn behoorlijk gedaald. Arthur Hayes, CEO van Bitcoin Mercantile Exchange (BitMEX), zegt in een interview met Yahoo Finance dat deze bear markt nog eens 12 tot 18 maanden kan aanhouden.

Ik denk dat de volatile omgeving die nu bestaat nog 12 tot 18 maanden kan aanhouden. Ik baseer het gewoon op mijn vorige ervaring. Ik begon met Bitcoin in 2013, toen de prijs van $250 naar $1.300 ging. Vervolgens was 2014-2015 een soort van nucleaire bear markt. De prijs was gedaald, het volume was gecrasht – het was heel, heel moeilijk om geld te verdienen.

Aldus Arthur Hayes. Dit is een behoorlijke omkeer van de BitMEX CEO die van de zomer nog zei dat Bitcoin tegen het eind van 2018 $50.000 waard zal zijn.
Toch lijkt Hayes niet de enige prominente figuur in de cryptocurrency wereld die eerdere bullish voorspellingen terugneemt. Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zei laatst dat hij niet meer verwacht dat Bitcoin in 2018 nog boven de $9.000 zal stijgen, terwijl hij kort daarvoor nog aangaf te verwachten dat Bitcoin dit jaar nog voorbij de $10.000 zal stijgen.
Sommige experts en analisten geloven nog wel dat Bitcoin dit jaar gaat stijgen. Tom Lee van Fundstrat Global gaf in september nog aan dat hij verwacht dat Bitcoin voor het einde van het jaar zelfs richting de $20.000 zal stijgen. Will Warren, medeoprichter van de cryptocurrency-exchange 0x, zegt dat Bitcoin in een bekend patroon zit:

Sinds 2011 volg ik de markt, we hebben een aantal verschillende cycli gezien waarbij een groot aantal mensen interesse in de technologie begint te krijgen en dan loopt het even op en vervolgens weer naar beneden. De markt blaast nu wat stoom af.

Jonathan Levi, CEO van HACERA, zei tevens dat de prijs van Bitcoin momenteel bearish is, maar dat de markt in het geheel bullish is:

De koers van Bitcoin zit ongetwijfeld in een bear markt, maar wat betreft de toepassing van Bitcoin en andere blockchain-projecten bevinden we ons in feite in een bull markt. De meeste EU-banken investeren actief in blockchain en dat komt oorspronkelijk allemaal door Bitcoin.

Tevens klinken Hayes en Novogratz wat bearish over de koers maar beide zijn bullish over de markt op lange termijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie