Rico Engelbarts
06/09/2020 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2020 11:30

'Blockchain zal betalingen veel efficiënter maken'

Tijdens een interview met Cointelegraph waren Jerry Chan, CEO van blockchain-serviceprovider TAAL, en Rod Hsu, president en mede-oprichter van virtueel valutaplatform Coincurve, het erover eens dat concurrentie hetgeen is wat de industrie nodig heeft om de manier waarop digitale valuta’s worden gebruikt als betaalmiddel of technologie te ontwikkelen.
Het beruchte Wirecard mocht sinds eind juni weer verder met hun crypto diensten, maar zij zijn hier niet de enige die stappen nemen om de cryptomarkt te betreden, want zo gaan er geruchten dat PayPal samenwerkt met Paxos, heeft VISA al een Litecoin (LTC) debet betaalpas gelanceerd en heeft Mastercard, naast hun samenwerking met Wirex, een patent verkregen voor op het IOTA-netwerk.
Financiële diensten zitten dus in een nek-aan-nek race om de leegte van digitale betalingen op te vullen en een van de eersten te zijn die crypto-betaalkaarten aanbieden. Daarnaast wijst Chan er ook op dat blockchain betalingsdiensten nog efficiënter kan maken

“Blockchain-platforms die transparant, onveranderlijk zijn en geen technologieën ondersteunen voor het mengen of verbergen van munten, zoals Bitcoin SV, kunnen fraude grotendeels elimineren, waardoor de kosten voor verkopers worden verlaagd.”

Hsu is het ermee eens dat cryptocurrencies de kosten laag houden en de efficiëntie van afwikkelingen hoog blijft. Hsu stelt dat van de crypto transacties, die over de hele wereld gaan, de schikkingen rechtstreeks naar de chain gaan zonder tussenpersonen waardoor de kosten laag blijven en schikking bijna real time zichtbaar is.
Of het gebruik van bitcoin (BTC) nou als een betaalmethode of technologie in plaats van waarde opslag wordt beschouwd, de waarde van de coin kan alleen zover gaan als de speculatieve waarde. Hsu zegt als wij bitcoin als een wereldwijde valuta willen zien, dat de acceptatie van Bitcoin als betaalinstrument van vitaal belang is en dat het fundamentele doel van het digitale goud het nastreven van een ruilmiddel dient te zijn.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie