Erik Juffermans Erik Juffermans
09/12/2022 20:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2022 20:45

Cardano aan de top van crypto projecten met meeste ontwikkeling

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Aumentan las grandes transacciones en Cardano: ¿Mercado al alza?

Foto: Creative MAX/Shutterstock

Het platform ProofofGitHub keek onlangs naar de activiteit van ontwikkelaars op verschillende blockchain en crypto netwerken. Ze deden dit op basis van activiteit op GitHub, een online software ontwikkelingsplatform. Het onderzoek toonde aan dat crypto platformen, ondanks de dreun die de ineenstorting van FTX teweegbracht, niet stilzitten. Het meest actieve platform op basis van GitHub activiteit was Cardano (ADA).

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano meest ijverig

Zoals vermeld, voert het Cardano ecosysteem de top 10 aan. Op de voet gevolgd door Cosmos, Ethereum en Polkadot. De top 10 wordt verder aangevuld door Internet Computer, Uniswap, Livepeer, Decentraland, Flow en Immutable X. Nog niet heel lang geleden, in augustus dit jaar, voerde Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, deze lijst nog aan.

Cardano heeft dus goede zaken gedaan de afgelopen maanden wat betreft ontwikkeling. Ook het aantal nieuwe wallets op Cardano reflecteert deze positieve ontwikkeling. In november werden er maar liefst 100 duizend nieuwe wallet adressen registreert op het Cardano netwerk. Dit is vanwege het gelijktijdige FTX fiasco erg indrukwekkend.

Daarmoet moet vermeld worden dat de dagelijkse GitHub activiteit geen compleet beeld geeft van hoeveel daadwerkelijk ontwikkeld wordt op een netwerk.

Algoritmische stablecoin Djed

Recent werd ook bekend gemaakt dat er een algoritmische stablecoin gelanceerd gaat worden op het Cardano netwerk. De stablecoin, genaamd Djed, zal hoogstwaarschijnlijk in januari al uitgerold worden. Een algoritmische stablecoin roept meteen de nodige angsten en kritiek op. Er is namelijk nog nooit succesvol een algoritmische stablecoin gelanceerd. 

De TerraUSD (USDT) stablecoin van Terra (LUNA) leek in de buurt te komen maar die hoop bleek onterecht. In juni viel het project uit elkaar, en de naschokken hiervan zijn nog steeds te voelen in de crypto industrie. Recent werd namelijk bekend dat het FTX fiasco van vorige maand mogelijk gerelateerd is aan de ondergang van Luna. De toekomst zal uitwijzen of de kritiek op Cardano’s geplande algoritmische stablecoin terecht is.

De ontwikkelaars in crypto land laten zich door de huidige brute bearmarkt niet afschrikken. Dat is reden tot optimisme. De oprichter van Cardano, Charles Hoskinson deelt dit optimisme. Hij gaf recent aan dat het FTX drama hevige gevolgen zou hebben voor de crypto sector maar dat betere tijden er zeker zullen komen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie