Timo Bult Timo Bult
15/02/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2022 16:45

Cardano beloont hackers met $20.000 voor opsporen bugs

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Joyseulay/Shutterstock

Kwetsbaarheden in de code van blockchain-netwerken, wallets en gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen catastrofale gevolgen hebben. Daarom heeft de Cardano Foundation, de stichting die de ontwikkeling van Cardano (ADA) ondersteunt, de beloningen voor ‘white hat hackers’ verdubbeld.

Oprichter Cardano doet bijzondere voorspellingen voor 2030
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano beloont ontwikkelaars

In een aankondiging op Hackerone.com laat de Cardano Foundation weten de beloningen voor het opsporen van bugs in de node en wallet te hebben verdubbeld. De promotie loopt van 14 februari tot en met 25 maart.

White hat hackers, oftewel hackers met goede bedoelingen, ontvangen een beloning van $20.000 als zij een “kritieke” bug op weten te sporen in de Cardano node. Bugs die als hoge prioriteit worden gelabeld zijn goed voor een beloning van $10.000.

De Cardano Foundation geeft ook beloningen uit voor het opsporen van bugs in de wallet. Denk dan aan een beloning van $15.000 voor kritieke bugs en $6.000 voor bugs van hoge prioriteit.

Voorkomen is beter dan genezen

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om grote problemen in de toekomst te voorkomen. De Cardano Foundation richt zich met het opsporen van mogelijke bugs op problemen als het lekken van persoonlijke informatie, double-spend mogelijkheden en kwetsbaarheden die aanvallen op het netwerk mogelijk maken.

Het is vrij standaard dat crypto-projecten dergelijke bug bounty-programma’s hebben. Het stimuleert ontwikkelaars namelijk om fouten op te sporen en alles uit de kast te trekken om grote problemen in de toekomst te voorkomen.

Gister was nog een succesverhaal in het crypto nieuws te lezen. Jay Freeman spoorde namelijk een probleem op in Optimism, een schalingsoplossing op Ethereum (ETH). De kwetsbaarheid in de code gaf hem de mogelijkheid om oneindig veel ethereum aan te maken. Maar deed hij dit ook? Lees hier meer over dit verhaal.

Helaas gaat het soms ondanks dergelijke programma’s alsnog mis. Begin deze maand werd een kwetsbaarheid in de code van de Ethereum-Solana brug gebruikt om $320 miljoen aan crypto weg te sluizen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie