Timo Bult Timo Bult
15/02/2022 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2022 16:45

Cardano beloont hackers met $20.000 voor opsporen bugs

Nieuws

Foto: Joyseulay/Shutterstock

Kwetsbaarheden in de code van blockchain-netwerken, wallets en gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen catastrofale gevolgen hebben. Daarom heeft de Cardano Foundation, de stichting die de ontwikkeling van Cardano (ADA) ondersteunt, de beloningen voor ‘white hat hackers’ verdubbeld.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano beloont ontwikkelaars

In een aankondiging op Hackerone.com laat de Cardano Foundation weten de beloningen voor het opsporen van bugs in de node en wallet te hebben verdubbeld. De promotie loopt van 14 februari tot en met 25 maart.

White hat hackers, oftewel hackers met goede bedoelingen, ontvangen een beloning van $20.000 als zij een “kritieke” bug op weten te sporen in de Cardano node. Bugs die als hoge prioriteit worden gelabeld zijn goed voor een beloning van $10.000.

De Cardano Foundation geeft ook beloningen uit voor het opsporen van bugs in de wallet. Denk dan aan een beloning van $15.000 voor kritieke bugs en $6.000 voor bugs van hoge prioriteit.

Voorkomen is beter dan genezen

Het uiteindelijke doel is natuurlijk om grote problemen in de toekomst te voorkomen. De Cardano Foundation richt zich met het opsporen van mogelijke bugs op problemen als het lekken van persoonlijke informatie, double-spend mogelijkheden en kwetsbaarheden die aanvallen op het netwerk mogelijk maken.

Het is vrij standaard dat crypto-projecten dergelijke bug bounty-programma’s hebben. Het stimuleert ontwikkelaars namelijk om fouten op te sporen en alles uit de kast te trekken om grote problemen in de toekomst te voorkomen.

Gister was nog een succesverhaal in het crypto nieuws te lezen. Jay Freeman spoorde namelijk een probleem op in Optimism, een schalingsoplossing op Ethereum (ETH). De kwetsbaarheid in de code gaf hem de mogelijkheid om oneindig veel ethereum aan te maken. Maar deed hij dit ook? Lees hier meer over dit verhaal.

Helaas gaat het soms ondanks dergelijke programma’s alsnog mis. Begin deze maand werd een kwetsbaarheid in de code van de Ethereum-Solana brug gebruikt om $320 miljoen aan crypto weg te sluizen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie
Advertentie