Ivo Melchers Ivo Melchers
10/08/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2023 05:00

Cardano holders stomen zich klaar voor nieuwe bullmarkt

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Charles-hoskinson-kritiek-ADA-Cardano

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Een nieuwe bullmarkt kan voor bezitters van cardano (ADA) niet snel genoeg starten. De populaire altcoin heeft flink in moeten leveren gedurende 2022 en ook dit jaar lijkt de regen nog geen plaats te hebben gemaakt voor zonneschijn. Desondanks lijken investeerders nog altijd optimistisch uit te kijken naar de toekomst van het smart contract netwerk.

President Joe Biden probeert crypto te doden, zegt Cardano-oprichter
President Joe Biden probeert crypto te doden, zegt Cardano-oprichter

Cardano grootbezitters accumuleren

Het bekende on-chain analyseplatform Santiment liet op 8 augustus middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat de zogenoemde whales en sharks vertrouwen blijven houden in het project. Om precies te zijn liet het crypto-bedrijf weten dat deze cohorten, die tussen de 100.000 en 1 miljoen ADA-tokens bezitten, flink hebben geaccumuleerd de afgelopen maanden.

De totale holdings van de cardano whales en sharks staat momenteel zelfs op het hoogste punt sinds september 2022. Sinds 21 mei hebben deze grootbezitters maar liefst 116,1 miljoen ADA aan hun wallets toegevoegd.

De interesse vanuit de whales en sharks valt bovendien samen met een groeiende activiteit op de blockchain. Santiment wees er namelijk op dat het transactievolume op het netwerk ‘’de afgelopen 6 maanden bijna elke week is gestegen’’. Ook vermeldde het dat de afgelopen 2 weken het wekelijkse transactievolume beide keren de 67 miljard ADA overtrof.

Advertentie

Strenge cardano winter

Terwijl bitcoin (BTC) sinds de start van het jaar een ware trendommekeer in gang heeft gezet, blijft cardano het enorm lastig houden. Op 1 januari stond de cardano koers gelijk aan zo’n $0,25 en op het moment van schrijven handelt de koers om en nabij de $0,30. De bitcoin koers staat op het moment echter bijna 80 procent hoger dan tijdens de jaarwisseling.

Bitcoin bereikte in november vorig jaar zijn dieptepunt van de bearmarkt, maar cardano zakte op 10 juni nog tot een lagere koers dan in november. In november heerste er enorm veel angst op de cryptomarkt vanwege het faillissement van FTX, maar cardano werd enkele maanden geleden hard getroffen doordat het, net als veel andere altcoins, als effect werd bestempeld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Als gevolg werd er een nieuwe low neergezet van $0,22.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Cardano nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor
Advertentie