Simon Bosch Simon Bosch
24/09/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2023 09:00

Cardano investeerders draaien op grote schaal verlies

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano in de schijnwerpers: netwerk beleeft explosieve groei

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Als je niet de behoefte hebt om veel bezig te zijn met de hectiek van de crypto-markt, dan kan het slim zijn om de tactiek ‘dollar-cost averaging’ (DCA) te overwegen. Dit houdt in dat je elke maand voor een vast bedrag investeert, waardoor je geen rekening houdt met wat de koers doet. Maar voor cardano (ADA) is ook dit niet langer meer winstgevend.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Dollar-cost averagen levert verlies op

Dat concludeert de crypto-analist Benjamin Cowen van Into The Cryptoverse op sociale mediaplatform X. Om precies te zijn sta je 25,64% in de min als je sinds week 7 elke week 100 dollar zou investeren in cardano. In totaal zou je dan 3.100 euro hebben geïnvesteerd, want we zitten nu in week 38. Maar het zou nu nog maar 2.305 dollar waard zijn.

Cowen gaat zelfs uit van een nog nadeliger scenario, want zijn experiment liep vanaf week 7. Toen stond de cardano koers op één van de hoogste punten van dit jaar. Als je dus écht vanaf begin dit jaar zou zijn begonnen, dan is je verlies dus iets minder.

De meeste altcoins volgen zo’n soort koers in elk jaar voorafgaand aan de [bitcoin] halving,” constateert de analist. Altcoins presteren volgens hem over het algemeen goed als er genoeg liquiditeit is, en dat ziet hij in 2023 niet gebeuren.

Advertisement

DCA is niet altijd een slechte strategie

Het moet benadrukt worden dat deze tactiek niet altijd slecht is om te gebruiken, integendeel zelfs. Bij elk instappunt bestaat er een reële kans dat je er een tijd verlies op lijdt. Er zijn ook veel verhalen van mensen die hun investering lang genoeg hebben vastgehouden en juist winst maakten.

Zo waren veel bitcoin (BTC) investeerders afgelopen juli met deze tactiek juist nog winstgevend. Net als met actief (lees: actiever) handelen is het dus maar net wat er gebeurt in de markt.

Dollar-cost averagen wordt langzaam steeds populairder. Zo is het sinds vorig jaar mogelijk om dit automatisch te doen via de hardware wallets van Trezor.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement