Ivo Melchers Ivo Melchers
12/11/2023 11:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2023 11:10

Cardano koers ontwaakt en stijgt 50%: de laatste ontwikkelingen

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano koers ontwaakt en stijgt 50%: de laatste ontwikkelingen

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Cardano (ADA) lijkt ontwaakt te zijn uit zijn diepe winterslaap. De cardano koers is de afgelopen weken namelijk in één rechte lijn gestegen, waardoor het eindelijk weer ver gedistantieerd is van zijn dieptepunt dat in juni werd bereikt. Naast de positieve prijsactie vinden er veel ontwikkelingen plaats buiten het zicht van het grote publiek, en deze komen allemaal aan bod in deze Cardano update.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano koers kruipt uit zijn donkere hol

Allereerst bekijken we de prijsactie van cardano van de afgelopen weken. Minder dan een maand geleden bewoog cardano nog slechts enkele procenten boven zijn eerdere low van ongeveer 0,22 dollar, die werd bereikt nadat de Amerikaanse Securitiues and Exchange Commission (SEC) de altcoin als effect bestempelde in haar rechtszaken tegen cryptobeurzen Binance en Coinbase.

Vanaf 20 oktober, toen bitcoin (BTC) voor het eerst in maanden weer steeg tot 30.000 dollar, sloeg het roer om voor cardano. De koers is sindsdien met meer dan 58 procent de lucht in geschoten. De koers is van onder de 0,25 dollar tot een huidig niveau van nipt onder de 0,39 dollar gestegen.

De stijgende koers heeft er bovendien tot geleid dat er meer geld beschikbaar is voor ontwikkelaars van veelbelovende nieuwe projecten. De waarde van het nieuwe fonds van zijn ‘Project Catalyst’ is sinds de bekendmaking al met 4 miljoen dollar gestegen.

Cardano staat momenteel 19 procent verwijderd van zijn jaarlijkse hoogtepunt. Halverwege april, toen bitcoin voor het eerst dit jaar de 30.000 dollar bereikte, steeg cardano tot zijn piek van boven de 0,46 dollar.

Advertisement

Cardano ontwikkelaars nemen de leiding

In de afgelopen maand wordt er bovendien hard gewerkt om het Cardano-ecosysteem te laten floreren. Het netwerk positioneert zich op het moment zelfs op de eerste plek wat betreft de ontwikkelaarsactiviteit van de maand oktober. Met een significante voorsprong op de nummer twee Polkadot (DOT) signaleren de ontwikkelaars achter Cardano veel vertrouwen in de blockchain.

Het is bovendien niet de eerste keer dit jaar dat Cardano de koppositie in beslag neemt. In de maanden ervoor stond het ook al bovenaan de wereldwijde ranglijst van crypto-ontwikkelingsactiviteiten.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Recent Cardano nieuws

Tot slot een kort overzicht van het belangrijkste Cardano nieuws dat recentelijk op Crypto Insiders is verschenen.

Input Output Global (IOG), het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano, heeft eerder deze week naar buiten gebracht dat het de krachten gaat bundelen met een andere sterkhouder uit de blockchain-wereld: Polkadot. Cardano gaat namelijk gebruik maken van Substrate, een ontwikkelingsraamwerk van Polkadot waarmee programmeurs gemakkelijk aangepasate blockchains kunnen bouwen. Substrate zal ingezet worden voor het ‘partner chain’ project van Cardano.

Een andere positieve ontwikkeling is de groeiende Total Value Locked (TVL), de totale waarde dat is vastgezet in smart contracts op het netwerk. De metriek is gestegen tot een totale waarde van 257 miljoen dollar waardoor Cardano op plek 12 tussen alle andere grote netwerken staat gevestigd. Voorheen stond Cardano nog ver verwijderd van de grote jongens.

Bovendien wordt er steeds meer ADA gestaked om bij te dragen aan het consensusmechanisme van het netwerk. 22,93 miljard ADA-munten wordt er momenteel vastgezet op het netwerk. Dit is bijna 1,5 procent hoger dan halverwege september.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement