Ivo Melchers Ivo Melchers
27/01/2023 10:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2023 10:18

Cardano blijft zich ontwikkelen, 50.000 nieuwe wallets in januari

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: surassawadee/Shutterstock

De koers van cardano is in 2022 flink onderuit gegaan tijdens de hardnekkige bearmarkt in de wereld van cryptocurrencies. Desondanks kon je eerder in het Cardano nieuws lezen dat de on-chain statistieken zich niks van deze bearmarkt aan lijken te trekken. De belangrijkste netwerkactiviteiten hebben namelijk een mooie groei doorgemaakt in het afgelopen jaar.

Het Cardano (ADA) ecosysteem heeft zijn enorme groei meegenomen naar het nieuwe jaar en dit keer staat de koers tevens ook mooi in het groen.

Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano ontwikkelingen

2022 was ten eerste het jaar waarin de langverwachte vasil hard fork werd uitgevoerd. Als gevolg van deze update, die in september plaatsvond, werden transacties sneller en goedkoper. Ook zou het smart contracts meer functionaliteiten geven.

In twaalf maanden tijd wist het netwerk een stijging van 394% neer te zetten als het gaat om het aantal smart contracts. Tegelijkertijd steeg het aantal transacties met 139% tot een totaal van 56,9 miljoen. Het aantal native tokens was met 192% toegenomen en het aantal wallets steeg met 47% tot 3,8 miljoen.

De groei van het aantal nieuwe wallets lijkt zich na de jaarwisseling gewoon door te zetten, aangezien er inmiddels al 51.868 nieuwe wallets zijn geregistreerd op het Cardano netwerk, volgens data van Cardano Blockchain Insights. Over de laatste 25 dagen werden er gemiddeld 2.075 nieuwe wallets per dag aangemaakt, wat zowel verhoogde activiteit als interesse van potentiële kopers aantoont.

Ook kon je onlangs lezen dat Cardano de tweede plek had ingenomen als het gaat om het aantal ontwikkelaars in 2022. Met een gemiddelde van 151 actieve ontwikkelaars per dag wist alleen Ethereum (ETH) het beter te doen.

Advertentie

Koers van ADA

Sinds de start van het nieuwe jaar heeft de koers ook mooie prestaties neergezet. In totaal is het met 53,2% gestegen naar een huidige koers van $0,3787. De marktkapitalisatie is hiermee gestegen met een totaal van $4,6 miljard. Op 1 januari was de marktkapitalisatie gelijk aan 8,46 miljard, maar inmiddels is dat $13,06 miljard.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie