Ivo Melchers Ivo Melchers
27/01/2023 10:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2023 10:18

Cardano blijft zich ontwikkelen, 50.000 nieuwe wallets in januari

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: surassawadee/Shutterstock

De koers van cardano is in 2022 flink onderuit gegaan tijdens de hardnekkige bearmarkt in de wereld van cryptocurrencies. Desondanks kon je eerder in het Cardano nieuws lezen dat de on-chain statistieken zich niks van deze bearmarkt aan lijken te trekken. De belangrijkste netwerkactiviteiten hebben namelijk een mooie groei doorgemaakt in het afgelopen jaar.

Het Cardano (ADA) ecosysteem heeft zijn enorme groei meegenomen naar het nieuwe jaar en dit keer staat de koers tevens ook mooi in het groen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano ontwikkelingen

2022 was ten eerste het jaar waarin de langverwachte vasil hard fork werd uitgevoerd. Als gevolg van deze update, die in september plaatsvond, werden transacties sneller en goedkoper. Ook zou het smart contracts meer functionaliteiten geven.

In twaalf maanden tijd wist het netwerk een stijging van 394% neer te zetten als het gaat om het aantal smart contracts. Tegelijkertijd steeg het aantal transacties met 139% tot een totaal van 56,9 miljoen. Het aantal native tokens was met 192% toegenomen en het aantal wallets steeg met 47% tot 3,8 miljoen.

De groei van het aantal nieuwe wallets lijkt zich na de jaarwisseling gewoon door te zetten, aangezien er inmiddels al 51.868 nieuwe wallets zijn geregistreerd op het Cardano netwerk, volgens data van Cardano Blockchain Insights. Over de laatste 25 dagen werden er gemiddeld 2.075 nieuwe wallets per dag aangemaakt, wat zowel verhoogde activiteit als interesse van potentiële kopers aantoont.

Ook kon je onlangs lezen dat Cardano de tweede plek had ingenomen als het gaat om het aantal ontwikkelaars in 2022. Met een gemiddelde van 151 actieve ontwikkelaars per dag wist alleen Ethereum (ETH) het beter te doen.

Advertentie

Koers van ADA

Sinds de start van het nieuwe jaar heeft de koers ook mooie prestaties neergezet. In totaal is het met 53,2% gestegen naar een huidige koers van $0,3787. De marktkapitalisatie is hiermee gestegen met een totaal van $4,6 miljard. Op 1 januari was de marktkapitalisatie gelijk aan 8,46 miljard, maar inmiddels is dat $13,06 miljard.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie
Advertentie