Timo Bult Timo Bult
06/04/2022 14:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2022 14:58

Cardano netwerk groeide in Q1 met 500.000 wallets

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano ziet sterke groei na lancering van Djed stablecoin

Foto: JLStock/Shutterstock

Het eerste kwartaal van 2022 zit erop en dus is dit een mooi moment om weer eens een blik te werpen op de ontwikkelingen van Cardano (ADA). Uit data van het Cardano Blockchain Insights dashboard blijkt dat het afgelopen kwartaal bijzonder succesvol was.

Crypto is in levensgevaar volgens Cardano-oprichter
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Een half miljoen Cardano wallets erbij

Een gebied waar Cardano bijzonder hard groeide is het aantal wallets. Op 1 januari 2022 waren er 2,6 miljoen wallets en drie maanden later staat de teller op bijna 3,2 miljoen. De precieze groei bedroeg daarmee 453.121 nieuwe cardano wallets die in het eerste kwartaal werden aangemaakt, een groei van bijna 20%. Gemiddeld genomen kwamen er hiermee ruim 5.000 nieuwe wallets per dag bij.

Ook het aantal cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT) gebaseerd op Cardano groeide enorm. Op 1 januari waren dat er 2,6 miljoen. Op 31 maart kwam de teller op 4 miljoen te staan. Wel was de druk op de blockchain constant hoog. Zo zaten de transactieblokken soms tot bijna 90% vol. Belangrijk om te onthouden is dat de druk hoog is ondanks het feit dat er in vergelijking met bijvoorbeeld Ethereum (ETH) nog niet heel veel op het netwerk gebeurt. Dit jaar zou het netwerk schaalbaarder moeten worden, zoals hier te lezen.

Advertentie

DeFi op Cardano ziet tevens flinke groei

Cardano zag zijn decentralized finance (DeFi) tevens flink groeien in het eerste kwartaal. Waar er op 1 januari nog minder dan een miljoen dollar aan total value locked (TVL) in Cardano smart contracts zat, piekte dit gegeven op 28 maart bij $330 miljoen. Door de dalende koersen zien we dit nu echter ook weer afvlakken met een consolidatie bij $250 miljoen.

In recent Cardano nieuws viel te lezen dat de bekende rapper Snoop Dogg een aantal NFT’s van onder andere zijn muziek op het netwerk zal lanceren. Daarnaast viel te lezen dat het aantal investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA in bezit naar een nieuw record is gestegen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie