Timo Bult Timo Bult
06/04/2022 14:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2022 14:58

Cardano netwerk groeide in Q1 met 500.000 wallets

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano ziet sterke groei na lancering van Djed stablecoin

Foto: JLStock/Shutterstock

Het eerste kwartaal van 2022 zit erop en dus is dit een mooi moment om weer eens een blik te werpen op de ontwikkelingen van Cardano (ADA). Uit data van het Cardano Blockchain Insights dashboard blijkt dat het afgelopen kwartaal bijzonder succesvol was.

Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF’s, Cardano klaar voor update
Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF's, Cardano klaar voor update

Een half miljoen Cardano wallets erbij

Een gebied waar Cardano bijzonder hard groeide is het aantal wallets. Op 1 januari 2022 waren er 2,6 miljoen wallets en drie maanden later staat de teller op bijna 3,2 miljoen. De precieze groei bedroeg daarmee 453.121 nieuwe cardano wallets die in het eerste kwartaal werden aangemaakt, een groei van bijna 20%. Gemiddeld genomen kwamen er hiermee ruim 5.000 nieuwe wallets per dag bij.

Ook het aantal cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT) gebaseerd op Cardano groeide enorm. Op 1 januari waren dat er 2,6 miljoen. Op 31 maart kwam de teller op 4 miljoen te staan. Wel was de druk op de blockchain constant hoog. Zo zaten de transactieblokken soms tot bijna 90% vol. Belangrijk om te onthouden is dat de druk hoog is ondanks het feit dat er in vergelijking met bijvoorbeeld Ethereum (ETH) nog niet heel veel op het netwerk gebeurt. Dit jaar zou het netwerk schaalbaarder moeten worden, zoals hier te lezen.

Advertentie

DeFi op Cardano ziet tevens flinke groei

Cardano zag zijn decentralized finance (DeFi) tevens flink groeien in het eerste kwartaal. Waar er op 1 januari nog minder dan een miljoen dollar aan total value locked (TVL) in Cardano smart contracts zat, piekte dit gegeven op 28 maart bij $330 miljoen. Door de dalende koersen zien we dit nu echter ook weer afvlakken met een consolidatie bij $250 miljoen.

In recent Cardano nieuws viel te lezen dat de bekende rapper Snoop Dogg een aantal NFT’s van onder andere zijn muziek op het netwerk zal lanceren. Daarnaast viel te lezen dat het aantal investeerders met $100 tot $100.000 aan ADA in bezit naar een nieuw record is gestegen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF's, Cardano klaar voor update
Crypto Ontbijt: Massale stroom bij Ethereum-ETF’s, Cardano klaar voor update
Advertentie