Roy van Krieken Roy van Krieken
09/07/2022 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2022 08:00

Cardano oprichter haalt uit naar ‘Twitter trolls’

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano oprichter haalt uit naar ‘Twitter trolls’

Foto: AlexanderPavlov/Shutterstock

De oprichter van het Cardano (ADA) netwerk, Charles Hoskinson, heeft uitgehaald naar critici op Twitter die beweren dat de laatste belangrijke update van het netwerk nadelige gevolgen zal hebben. Deze ‘Vasil hard fork’ zorgt er volgens sommigen voor dat bestaande smart contracts  op Cardano niet meer zullen werken. Hoskinson noemt het niets meer dan fear, uncertainty & doubt (FUD).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano krijgt veel kritiek

Bestaand dApps op Cardano, die gebruik maken van Plutus v1 scripts, zullen niet meer werken na de langverwachte Vasil hard fork van het Cardano netwerk. Althans, dat is wat luidruchtige critici op Twitter roepen. Zonder enig bewijs, stelt Cardano CEO Charles Hoskinson.

Volgens hem is het totale onzin dat bestaande smart contracts en dApps niet meer zullen werken en herschreven moeten worden. Het is zelfs zo dat de hele update is ontworpen op een manier waarop dit scenario niet zal plaatsvinden stelt Hoskinson. Op Twitter haalt Hoskinson een gebruiker die in zijn ogen FUD verspreidt, dan ook hard onderuit.

“De hele reden waarom we de HFC en Plutus versiebeheer hebben gebouwd is om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. Het is ongelooflijk om de FUD en domheid van Twitter trollen te zien, maar zo is het leven. Na de HFC gebeurtenis, zullen alle contracten nog steeds functioneren.”

Cardano Vasil hard fork

Alle ogen zijn op dit moment gericht naar de daadwerkelijk uitrol van de Vasil hard fork op het Cardano mainnet. Een paar dagen geleden vond een succesvolle generale repetitie voor de update plaats op het testnet. De volgende stap zou de lancering op het mainnet moeten zijn.

De verwachting is dat het aan het einde van deze maand eindelijk zover zal zijn. Eerst moet Vasil op het testnet nog een tijdje goed gemonitord worden. Als alles naar behoren blijft werken, kunnen we binnenkort de langverwachte Cardano update tegemoet zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie