Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2022 06:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2022 06:55

Cardano voert grote update door: blocksize groeit 10%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano voert grote update door: blocksize groeit 10%

Foto: alfernec/Shutterstock

Het populaire Cardano (ADA) netwerk voerde afgelopen maandag een belangrijke update door. De zogenaamde blocksize, oftewel de grootte van een block in de blockchain, werd met 10% vergroot. Dat kondigde Input Output Hong Kong (IOHK) op 25 april aan:

Een block is een geverifieerde transactie of verzameling van transacties die wordt opgeslagen en gekoppeld aan de blockchain. Deze blocks in het Cardano netwerk zijn nu van 80KB naar 88KB vergroot, oftewel met 10%.

Grotere blocks betekent dat het netwerk meer transacties tegelijkertijd kan verwerken. IOHK noemt het een “aanzienlijke netwerkverbetering.” Het cryptocurrency bedrijf verwacht dat de prestaties van het netwerk vooral omtrent gedecentraliseerde applicaties (dApps) zullen verbeteren.

Het is de tweede soortgelijke update van dit jaar voor Cardano. Begin februari werd de blocksize op Cardano van 72KB naar 80KB vergroot, oftewel met 11,11%. Verder meldt IOHK dat het de komende dagen het netwerk goed in de gaten zal houden.

Het bedrijf meldt namelijk dat het transactievolume de laatste tijd sterk is gestegen op Cardano en verwacht dat dit doorzet. IOHK is daarom van plan in de toekomst mogelijk de blocksize nog verder te vergoten om het netwerk te optimaliseren terwijl het groeit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano blijft groeien

Dat Cardano flink groeit, was dit jaar al vaker te lezen op Crypto Insiders in het cardano nieuws. Zo kwam onlangs naar buiten dat Cardano 400 nieuwe projecten in een maand erbij kreeg. Kort daarvoor bleek dat het aantal ADA wallets met een half miljoen dit jaar al is toegenomen. Ook bleek begin deze maand dat het aantal wallets met $100 tot $100.000 aan ADA een nieuw record had bereikt.

De volgende grote upgrade voor Cardano wordt de “Basho” periode genoemd. Hiermee worden zogeheten sidechains geïntroduceerd op Cardano. Dat zijn aparte blockchains die parallel lopen aan het hoofdnetwerk en eraan verbonden zijn. Een dergelijke structuur bestaat al met Polkadot, waar ze parachains worden genomend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie