Roy van Krieken Roy van Krieken
19/04/2022 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2022 17:30

Cardano krijgt 400 nieuwe projecten erbij in een maand

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano analyse: ADA koers kan vanaf hier eindelijk weer stijgen

Foto: surassawadee/Shutterstock

Het Cardano (ADA) netwerk ondervond in september van 2021 een grote update waardoor het netwerk smart contract functionaliteiten kreeg. Sindsdien is Cardano hard gegroeid. Het aantal gebruikers steeg enorm, maar ook het aantal projecten dat gebouwd wordt op het Cardano ecosysteem is in een stroomversnelling geraakt. Afgelopen maand kwamen er maar liefst 400 nieuwe projecten bij!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe projecten op Cardano

Vandaag de dag worden er bijna 900 nieuwe projecten ontwikkeld op Cardano. Ongeveer een maand geleden waren dat er slechts 500. In een een maand tijd is deze hoeveelheid met zeker 400 projecten gestegen. Goed nieuws voor Cardano dus.

Het team van Cardano verwacht in de nabije toekomst dat deze trend alleen nog maar verder versneld zal gaan worden. Op 29 juni staat namelijk weer een grote update op de agenda. Dit keer gaat het om de Vasil Hard Fork. Deze update zal ervoor moeten zorgen dat het Cardano netwerk nog meer transacties kan gaan verwerken door middel van het zogeheten pipelining

Als de geschiedenis een indicatie is, dan is de kans ook zeker aanwezig dat de koers van ADA stijgt in de aanloop naar de Vasil update. De meest recente Alonzo hard fork zorgde er namelijk voor dat ADA zeker 135% steeg tot een nieuwe all-time high van $2,96.

Cardano groei

Achter de schermen doet het Cardano netwerk goede zaken. Er wordt op grote schaal op het netwerk door ontwikkelaars gebouwd. Non-fungible token NFT), decentralized finance (DeFi) en nog veel meer soorten projecten worden op dit moment ontwikkeld in grote getalen.

Daarnaast groeide het aantal gebruikers binnen het Cardano ecosysteem in het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 500.000! Op 1 januari van dit jaar waren er 2,6 miljoen en slechts een paar maanden later waren dit er al een half miljoen extra. Elke dag kwamen er meer dan 5.000 nieuwe Cardano wallets bij.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie