Timo Bult Timo Bult
21/01/2020 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:45

Craig Wright nog steeds zeker dat hij de private keys van "zijn" bitcoin (BTC) zal ontvangen

Nieuws
Craig Wright nog steeds zeker dat hij de private keys van zijn bitcoin (BTC) zal ontvangen

De Bitcoin SV (BSV)-aanvoerder Craig Wright is er nog steeds zeer zeker van dat hij de private keys voor zijn 1,1 miljoen bitcoins (BTC) zal ontvangen. Dit stelt Wright in een interview met Cointelegraph op 20 januari.
Wright zit sinds 2018 in een rechtszaak verwikkeld met Ira Kleiman, de broer van David Kleiman, zijn voormalig zakenpartner die overleed in 2013. Samen zouden zij jaren geleden miljoenen bitcoins hebben gemined. Nu eist Kleiman de helft van deze geminede bitcoins. De rechter stelde Kleiman in augustus 2019 in het gelijk.
Het probleem is echter dat Wright de keys tot de bitcoin helemaal niet heeft. Die zitten volgens hem vast in het Tulip Trust. De keys zouden door een koerier afgeleverd worden bij Wright, iets wat nog steeds niet gebeurd is. In het interview met Cointelegraph stelt Wright echter zeker te zijn dat hij de keys zal ontvangen:

Ik ben 99.9999 en nog een paar 9’s procent zeker dat ik de controle over mijn BTC en wat dan ook zal krijgen.

Op de vraag van Cointelegraph waarom Wright zichzelf niet als beheerder heeft vastgelegd voor het Tulip Trust, en daarmee de private keys zelf had kunnen ontgrendelen, antwoordt hij:

Omdat ik slim genoeg ben om dat niet te doen. Omdat mensen me dan zouden kunnen dwingen om coins te verplaatsen. Je kunt dingen van beheerders afnemen. Als het van mij was, hadden mensen activa van mij kunnen in beslag nemen.

Ondertussen blijft zijn bitcoin SV op de hielen van bitcoin cash (BCH) zitten. Bitcoin cash en BSV waren ooit dezelfde cryptocurrency maar splitsten van elkaar af middels een hard fork. BSV kon vandaag meer dan 10% in waarde stijgen en blijft daarmee qua marktkapitalisatie in de buurt van bitcoin cash.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie