Rico Engelbarts
05/08/2018 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:20

Crypto-marktwaarde zakt naar $250 miljard

Nieuws
crypto_marktwaarde_zakt_naar_250_miljard_dollar

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De waarde van de crypto-markt is de afgelopen week met $50 miljard  gezakt; van $300 miljard naar $250 miljard. De koers van Bitcoin is in de afgelopen 24 uur gedaald van $7.250 naar $6.950. Een verdere, maar verwachte daling, na gisteren.
crypto_marktwaarde_zakt_naar_250_miljard_dollar_grafiek
Het marktvolume van cryptocurrencies is binnen een week gezakt van $18 miljard naar $7 miljard. Bitcoin is gezakt van $5,5 miljard naar $4,1 miljard.
crypto_marktwaarde_zakt_naar_250_miljard_dollar_grafiek_2
Tether (UDST), een cryptocurrency die vaak stijgt als Bitcoin daalt, is tevens gezakt. Het volume van Tether stond gisteren nog op $3 miljard en vandaag op $2,5 miljard.
Deze dalingen vallen juist samen met positieve ontwikkelingen in de crypto-wereld. Bijvoorbeeld NYSE en Starbucks hadden deze week nog aangekondigd cryptocurrencies te zullen adopteren. Tevens is de grote Zuid-Koreaanse crypto-exchange Bithumb  weer terug. Toch lijkt de vraag naar cryptocurrencies te blijven dalen.
Er wordt gespeculeerd dat de grote daling in de markt voornamelijk komt door de OTC (over-the-counter) markt. Een onderzoek van de Labb group gaf aan dat deze OTC markt twee tot drie keer groter is dan de cryptocurrency-exchange markt.
Een rapport van UBS, Union Bank of Switzerland kwam eerder deze week uit waarin stond dat Bitcoin nog veel te instabiel is:

Onze bevindingen suggereren dat Bitcoin, in haar huidige vorm, te instabiel en te beperkt is om een legitieme manier van betalen te worden voor wereldwijde transacties of als reguliere activa-klasse.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie