Timo Bult Timo Bult
09/10/2022 09:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2022 09:12

Crypto nieuwsoverzicht: Bitcoin bij support, Binance vernietigt LUNC

Nieuws
Crypto nieuws overzicht: Bitcoin bij support, Binance vernietigt LUNC

Foto: Anton Gvozdikov/Shutterstock

We hebben weer een week achter de boeg met daarin veel interessant crypto nieuws. Van crypto exchange Binance dat grote hoeveelheden LUNA classic (LUNC) vernietigde tot grote hacks, het kwam allemaal voorbij. In dit artikel zetten we nog even het belangrijkste nieuws op een rij. Zo kan jij goed voorbereid de nieuwe week beginnen!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers bij support, hash rate stijgt

Te beginnen met een korte blik op de bitcoin (BTC) koers. Die laat net als vorige week een voorzichtige stijging zien. Mochten we rond het huidige prijsniveau blijven handelen dan zou de koers voor de tweede week op rij een groene candle vormen. Hiermee handelt BTC nog steeds dichtbij de support bij $19.500.

Indien deze steunzone het begeeft, wat niet onbedenkelijk is, dan zouden we een nieuwe periode van dalingen in kunnen gaan. Een volgende belangrijke support zou vervolgens bij $13.000 kunnen liggen. In een van de dagelijkse bitcoin marktupdates deze week viel te lezen dat de hash rate van bitcoin miners maar blijft stijgen. Ondanks dat dit op zich een positieve ontwikkeling is, zou dit op termijn voor moeilijkheden kunnen zorgen.

Advertentie

Binance vernietigt LUNC, reactie prijs blijft uit

Dan wat altcoin nieuws. Het burn mechanisme van Terra Classic (LUNC) moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid LUNC in omloop afneemt. Dit zou vervolgens een positief effect op de koers kunnen hebben. De community achter het project dringt er bij veel exchanges aan om het mechanisme ook toe te passen.

Binance kwam tegemoet aan deze oproep en heeft besloten al zijn LUNC handelskosten te vernietigen. Deze week was de allereerste Binance LUNC burn. Maar liefst 5,6 miljard LUNC werd voor altijd uit de circulatie gehaald ter waarde van zo’n $1,8 miljoen. De cijfers vallen wellicht tegen wat wordt weerspiegeld door de prijsontwikkelingen bij de altcoin. De coin staat sinds de Binance burn namelijk in het rood.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BNB Chain hack

En dan was er nog meer nieuws met een geel Binance tintje. Deze week werd de BNB Chain gehackt. In eerste instantie leek er een half miljard dollar aan crypto gestolen te zijn, maar door het snelle ingrijpen van de validators op het netwerk is de schade beperkt gebleven. Alsnog ging er rond de $80 miljoen verloren.

Wie is de rijkste crypto miljardair van Nederland? Speculaties gaan rond

XRP airdrop: Nieuwe planning onthuld

Ten slotte wat ripple nieuws omtrent de FLR token airdrop voor XRP bezitters. Eindelijk is bekend wanneer de uitgave van de nieuwe tokens van start gaat. Dat zal tussen 24 oktober en 6 november gebeuren. Nog even geduld dus!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie