Erik Juffermans Erik Juffermans
05/10/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2023 18:00

Crypto sector bloeit in Latijns-Amerika ondanks bearmarkt

Nieuws
Crypto sector bloeit in Latijns-Amerika ondanks bearmarkt

Foto: Ms. Li/Shutterstock

Hoewel we sinds eind 2021 in een bearmarkt verkeren, is hier niet heel veel van te merken in Latijns-Amerika. Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Cambridge en de Inter-American Development Bank blijkt dat de crypto industrie in Latijns-Amerika vorig jaar juist groeide.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Brazilië leidt crypto revolutie in Latijns-Amerika

Voor het onderzoek werden bijna 200 bedrijven onder de loep genomen. Hieruit komt voort dat de interesse in crypto in de regio enkel is toegenomen in de afgelopen jaren. Ook blijkt uit het onderzoek dat een verschuiving heeft plaatsgevonden waarom bedrijven in crypto investeren.

Vóór 2020 was speculatie de grootste drijfveer om te investeren in crypto. Momenteel is het indekken tegen inflatie de voornaamste reden om crypto op de balans te zetten. Een andere grote reden voor het gebruik van crypto onder Latijns-Amerikaanse bedrijven zijn internationale overschrijvingen.

In Brazilië, Argentinië en Mexico is het gebruik van crypto het populairst. Brazilië steekt erbovenuit en loopt voorop in zowel het aantal crypto exchanges als crypto betalingsdiensten en crypto bewaringsdiensten.

Wat houdt de crypto groei tegen?

Het onderzoek probeerde ook uit te vinden wat het grootste obstakel is voor crypto-bedrijven. Hier kreeg het een duidelijk antwoord op: regulatie. De meeste bedrijven zien regulatie als het grootste obstakel voor de regionale crypto industrie.

Andres Junge is een Latijns-Amerikaanse crypto entrepreneur. Hij is de oprichter van de allereerste bitcoin (BTC) exchange in Chili. Hij geeft aan dat de crypto industrie in de regio “niet heel groot is maar dat er wel extreem veel talent is”. 

Romina Sejas, een andere prominent crypto figuur in Latijns-Amerika, deelt deze mening. Zij ziet dat lokale crypto industrieën steeds sterker worden en geeft ook aan verbaasd te zijn over de hoeveelheid talent in de Latijns-Amerikaanse crypto sector.

Ondanks dat de crypto sector wereldwijd, en dus ook in Latijns-Amerika momenteel op een laag pitje staat, is er reden tot optimisme in de Latijns-Amerikaanse regio.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon