Erik Juffermans Erik Juffermans
05/10/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2023 18:00

Crypto sector bloeit in Latijns-Amerika ondanks bearmarkt

Nieuws
Crypto sector bloeit in Latijns-Amerika ondanks bearmarkt

Foto: Ms. Li/Shutterstock

Hoewel we sinds eind 2021 in een bearmarkt verkeren, is hier niet heel veel van te merken in Latijns-Amerika. Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Cambridge en de Inter-American Development Bank blijkt dat de crypto industrie in Latijns-Amerika vorig jaar juist groeide.

Bitcoin layer 2-munten presteren beter dan BTC zelf na halving

Brazilië leidt crypto revolutie in Latijns-Amerika

Voor het onderzoek werden bijna 200 bedrijven onder de loep genomen. Hieruit komt voort dat de interesse in crypto in de regio enkel is toegenomen in de afgelopen jaren. Ook blijkt uit het onderzoek dat een verschuiving heeft plaatsgevonden waarom bedrijven in crypto investeren.

Vóór 2020 was speculatie de grootste drijfveer om te investeren in crypto. Momenteel is het indekken tegen inflatie de voornaamste reden om crypto op de balans te zetten. Een andere grote reden voor het gebruik van crypto onder Latijns-Amerikaanse bedrijven zijn internationale overschrijvingen.

In Brazilië, Argentinië en Mexico is het gebruik van crypto het populairst. Brazilië steekt erbovenuit en loopt voorop in zowel het aantal crypto exchanges als crypto betalingsdiensten en crypto bewaringsdiensten.

Wat houdt de crypto groei tegen?

Het onderzoek probeerde ook uit te vinden wat het grootste obstakel is voor crypto-bedrijven. Hier kreeg het een duidelijk antwoord op: regulatie. De meeste bedrijven zien regulatie als het grootste obstakel voor de regionale crypto industrie.

Andres Junge is een Latijns-Amerikaanse crypto entrepreneur. Hij is de oprichter van de allereerste bitcoin (BTC) exchange in Chili. Hij geeft aan dat de crypto industrie in de regio “niet heel groot is maar dat er wel extreem veel talent is”. 

Romina Sejas, een andere prominent crypto figuur in Latijns-Amerika, deelt deze mening. Zij ziet dat lokale crypto industrieën steeds sterker worden en geeft ook aan verbaasd te zijn over de hoeveelheid talent in de Latijns-Amerikaanse crypto sector.

Ondanks dat de crypto sector wereldwijd, en dus ook in Latijns-Amerika momenteel op een laag pitje staat, is er reden tot optimisme in de Latijns-Amerikaanse regio.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie