Ivo Melchers Ivo Melchers
02/01/2024 16:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2024 15:54

Dit crypto nieuws werd het meest gelezen in 2023

Nieuws
Dit crypto nieuws werd het meest gelezen in 2023

Foto: Pressmaster/Shutterstock

2023 was weer een bewogen jaar voor de crypto-industrie, vol wendingen en verrassingen. Op Crypto Insiders wordt je als crypto-enthousiasteling iedere dag de belangrijkste ontwikkelingen voorgeschoteld, zodat je volledig up-to-date blijft van de fascinerende wereld van digitale activa. Welke nieuwsberichten hebben het afgelopen jaar de meeste aandacht getrokken van onze lezers? In dit artikel hebben we de 5 meest gelezen berichten uiteengezet.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bizarre Bitcoin prijsontwikkelingen op Binance

Het merendeel van onze lezers hecht vanzelfsprekend veel belang aan het verloop van de bitcoin (BTC) koers. Nu heeft bitcoin gedurende 2023 een indrukwekkend pad afgelegd met grote tussentijdse sprongen, maar tot tweemaal toe manifesteerde zich iets buitengewoons.

In juni steeg de waarde van bitcoin met een astronomische 450 procent op Binance.US, de Amerikaanse tak van Binance. Vanaf ongeveer 29.000 dollar schoot de koers tot een piek van 138.000 dollar, waar het slechts enkele seconden standhield. Het voorgeval werd veroorzaakt door een lage liquiditeit voor het BTC-USDT handelspaar.

Eind september kregen sommige BTC-investeerders juist de schrik van hun leven. Op het futures-platform van Binance daalde de prijs van bitcoin namelijk met 90 procent tot een schokkend niveau van 2.706,20 dollar. Het probleem beperkte zich echter tot de gebruikersinterface en had geen gevolgen voor de werkelijke handelsactiviteiten.

Advertentie

Nieuwe fiscale crypto regels

Een andere ontwikkeling die veelvuldig werd gelezen, is iets wat relevant is voor alle Nederlandse crypto-investeerders, en dat sluit natuurlijk naadloos aan bij onze doelgroep. Nederland heeft in november samen met bijna 50 andere landen een verklaring ondertekend waarmee de intentie wordt uitgesproken om vanaf 2027 gegevens over crypto-informatie uit te wisselen.

Het doel is ervoor te zorgen dat belastingplichtigen hun cryptoactiva op een correcte manier rapporteren en belasting betalen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Voorspelling bitcoin bullrun

In de eerste weken van 2023 begon de bitcoin koers aan zijn opwaartse traject. 2023 werd geopend op een prijs van zo’n 16.500 dollar en op 17 januari stond deze al meer dan 28 procent hoger op 21.200 dollar.

Op die dag verscheen er een nieuwsbericht waarin Bitcoin-analist Willy Woo sprak over de fase van ongeloof op de crypto markt. Dit is een onderdeel van de bijna legendarische ‘’Wall Street Cheat Sheet’’ dat vaak vooraf gaat aan een nieuwe bullrun.

Achteraf gesproken kunnen we wel stellen dat, ondanks het feit dat het gros van de markt destijds nog anticipeerde op een hevige koersdaling, Woo aan het langste eind heeft getrokken. De nauwkeurige voorspelling van Woo trok veel aandacht bij onze lezers aan het begin van 2023.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom

Historische Ripple overwinning

De historische overwinning van Ripple, het bedrijf achter XRP, in zijn rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is een van de meest noemenswaardige ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Rechter Analisa Torres oordeelde in juli dat de secundaire verkoop van XRP op handelsbeurzen niet onder de effectenwetgeving valt. De reactie van Ripple CEO Brad Garlinghouse op dit nieuws werd op grote schaal gelezen door onze lezers. De uitspraak is immers van groots belang voor alle crypto-investeerders, en dus is het volkomen logisch dat het onderwerp veel aandacht trok.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie