Timo Bult Timo Bult
05/09/2021 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2021 12:08

Ethereum en bitcoin op Twitter, Cardano smart contracts op testnet en meer nieuws van deze week!

Nieuws
Ethereum en bitcoin op Twitter, Cardano smart contracts op testnet en meer nieuws van deze week!

Foto: leksiv/Shutterstock

De afgelopen week hebben we weer veel interessants nieuws voorbij zien komen. De markt herstelde mooi met onder andere solana (SOL) en cardano (ADA) die records braken. Er was overigens ook wat minder positief nieuws. In dit artikel vind je een overzicht van het belangrijkste nieuws, te beginnen met bitcoin (BTC) nieuws uit El Salvador.

Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?

Salvadoranen lopen nog niet warm voor Bitcoin

Aankomende dinsdag is de grote dag dat bitcoin officieel als wettig betaalmiddel erkend wordt in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador. Terwijl dit voor de wereldwijde Bitcoin community een mijlpaal van jewelste is, loopt men in El Salvador er nog niet echt warm voor.

Begin deze week zagen we al wat protesten. Uit een onderzoek bleek verder dat 70% van de inwoners van het land tegen de wet is. Volatiliteit is de grootste zorg onder hen en het is geen geheim dat bitcoin flink in waarde kan fluctueren. Mogelijk dat het deze week aangenomen trustfonds van $150 miljoen het tij kan keren door mensen onder andere te onderwijzen over de Chivo wallet en de wet zelf.

Advertentie

Twitter voegt waarschijnlijk daad bij woord

Twitter CEO Jack Dorsey is een uitgesproken supporter van Bitcoin. Hij gelooft dat de cryptocurrency de wereld kan gaan veranderen. Nu lijkt zijn bedrijf Twitter bij te gaan dragen aan een verdere adoptie van BTC. Dat platform werkt namelijk aan een “tip jar.” Het idee is dat men fooien kan geven en ontvangen via het platform. Dat zou natuurlijk enorm interessant zijn.

Dorsey staat er daarnaast om bekend een Bitcoin maximalist te zijn. Enigszins opvallend was dan ook het feit dat ook ethereum (ETH) onderdeel lijkt te zijn van de aankomende functie.

Hoe de recente stijging van Toncoin (TON) nauwkeurig werd voorspeld

Cardano smart contracts op testnet, ADA boven $3

7 september is dus een belangrijke datum voor Bitcoiners, maar niet lang daarna komt een belangrijke dag voor Cardano fans. Op 12 september zal namelijk de Alonzo update gelanceerd gaan worden. Daarmee komen smart contracts eindelijk naar het platform.

Deze week gingen de smart contracts al live op het testnet, de laatste stap voor de daadwerkelijke lancering. Dit ging gepaard met een positief sentiment bij ADA investeerders, die de koers door $3 drukten. Op het moment van schrijven handelt ADA nog in de buurt van deze prijs.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie