Roy van Krieken Roy van Krieken
04/04/2022 15:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2022 15:26

BitMEX oprichter: ‘Ethereum kan binnenkort naar $10k stijgen’

icon-ethereum
Ethereum nieuws
BitMEX oprichter: 'Ethereum kan binnenkort naar $10k stijgen'

Foto: FlashMovie/Shutterstock

De oprichter van de crypto exchange BitMEX, Arthur Hayes, liet in blogpost op vrijdag weten dat hij de toekomst van ethereum (ETH) rooskleurig inziet. BitMEX is een handelsplatform zoals we in Nederland Bitvavo hebben. Volgens Hayes zal de langverwachte merge ervoor zorgen dat ether voor het einde van het jaar de magische mijlpaal van $10.000 zal hebben bereikt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum merge

Het Ethereum-netwerk is op dit moment een proof-of-work (PoW) netwerk, wat inhoudt dat miners transacties verwerken en hiervoor beloond worden. Dit kost echter flink veel energie en het schalen van het netwerk kan op de lange termijn voor grote problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan enorm hoge transactiekosten als gevolg van opstoppingen op het netwerk, iets wat gebruikers al vaker hebben meegemaakt.

Binnenkort zal het Ethereum netwerk daarom overstappen op een proof-of-stake (PoS) consensus model. Al meer dan een jaar geleden werd de Ethereum Beacon Chain gelanceerd. Dit is een blockchain die parallel loopt aan het Ethereum netwerk en deze chain draait al op PoS. Binnenkort zullen de Beacon Chain en het Ethereum mainnet worden samengevoegd in de zogeheten merge, voorheen bekend als de ETH 2.0 update. Vanaf dat moment is Ethereum volledig PoS.

Volgens Hayes zal deze update ervoor zorgen dat ETH gekatapulteerd wordt. Hayes stelt zelfs dat door deze merge de vastgezette ETH tokens als het ware voor een gegarandeerd passief inkomen gaat zorgen, vergelijkbaar met staatsobligaties. 

“De ETH 2.0 samenvoeging die later dit jaar zal plaatsvinden, zal Ethereum volledig omvormen tot een Proof of Stake (POS) gevalideerde blockchain. De eigen beloningen uitgegeven aan validators in de vorm van ETH-gebaseerde uitgiften en netwerk vergoedingen voor het staken van ETH in validator nodes maakt van ETH een obligatie.”

ETH adoptie

Hayes stelt dat grote financiële instituties ether zullen gaan zien als een uitstekende investering. Dit zal ervoor zorgen dat zij in grote getale blootstelling aan ETH willen gaan verkrijgen. Deze groot vraag naar ethereum zal van grote invloed zijn op de koers van ethereum.

“Als het stof is neergedaald aan het eind van het jaar, denk ik dat ETH boven de $10.000 zal handelen,”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie