Gijs Ooijen Gijs Ooijen
15/03/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2023 20:00

ChatGPT kan nu kwetsbaarheden in Ethereum contracten ontdekken

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Radiopresentator klaagt ChatGPT aan na valse beschuldiging

Foto: Tada Images/Shutterstock

Ariticial Intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, blijft zich snel ontwikkelen en ChatGPT is hier een goed voorbeeld van. De mogelijkheden van deze chatbot zijn in de nieuwste versie wederom uitgebreid en de AI levert indrukwekkende prestaties op bijvoorbeeld schoolexamens. Opvallend is dat het blijkbaar ook kwetsbaarheden kan ontdekken in smart contracts op Ethereum (ETH).

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

OpenAI lanceert ChatGPT v4

OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, heeft  de vierde generatie van zijn taalverwerkingsmodel, genaamd GPT-4, uitgebracht. GPT-4 is een language model dat menselijke antwoorden kan geven op een zeer uitgebreid aantal soorten vragen. Maar deze nieuwe versie is niet alleen in staat om te chatten, het heeft ook aanzienlijke verbeteringen in prestaties op school- en rechtenexamens laten zien.

GPT-4 heeft nieuwe verwerkingsmogelijkheden die niet mogelijk waren met de vorige versies. Het kan nu afbeeldingen, audio en videobestanden omzetten in tekst en “veel subtielere instructies” creatief en betrouwbaar uitvoeren. Dit stelt het model in staat om veel complexere taken uit te voeren dan alleen het beantwoorden van vragen.

Kwetsbaarheden in Ethereum smart contracts

OpenAI heeft de potentie van GPT-4 gedemonstreerd door het model verschillende examens te laten afleggen en scoorde op ze allemaal extreem hoog. GPT-4 heeft geen specifieke training gekregen voor deze examens, wat suggereert dat de resultaten representatief zijn voor de algehele prestaties van het model.

Naast het uitvoeren van taalverwerkingstaken en het scoren op examens, toont GPT-4 ook andere indrukwekkende vaardigheden. Zo kan het model wijzen op beveiligingsproblemen en uitleggen hoe code kan worden misbruikt, zoals gedemonstreerd door voormalig Coinbase directeur Conor Grogan. De voormalig Bridgewater directeur gooide een live Ethereum contract in GPT-4 en de AI ontdekte onmiddelijk meerdere kwetsbaarheden in de code en manieren hoe deze kunnen worden misbruikt.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie