Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/12/2023 09:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2023 09:12

Ethereum beursfonds van Grayscale uitgesteld door Amerikaanse overheid

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum beursfonds van Grayscale uitgesteld door Amerikaanse overheid

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De ethereum (ETH) spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag van Grayscale is uitgesteld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het overheidsorgaan heeft langer nodig om te beslissen of ze de ETF accepteren. De oorspronkelijke deadline stond op 11 december 2023, maar is verlengd naar 25 januari 2024.

Ethereum oprichter kijkt uit naar belangrijke toekomstige update
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SEC verplaatst ethereum ETF deadline naar volgend jaar

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de ethereum spot ETF aanvraag van Grayscale uitgesteld. Het gaat om toestemming om Grayscales ethereum Trust om te zetten naar een ethereum spot ETF. De omzetting werd op 2 oktober dit jaar aangevraagd.

Het Grayscale fonds omvat momenteel 3 miljoen ETH. Dat komt neer op $6,8 miljard. Grayscales omzetting wordt gefaciliteerd door New York Stock Exchange (NYSE) Arca. Naast Grayscale hebben ook Fidelity, BlackRock, Grayscale, Hashdex en de samenwerkingsverbanden tussen 21Shares, ARK Invest, Invesco en Galaxy Digital een ethereum ETF aangevraagd.

In dit geval gaat het om een spot ETF. Bij een dergelijk beursfonds wordt door de aanbiedende partij een heleboel van een bepaalde valuta ingekocht. Men kan vervolgens aandelen van het beursfonds kopen, die stijgen op basis van wat de achterliggende valuta doet. Investeerders kunnen zo in crypto investeren, zonder het zelf in bewaring te hoeven nemen.

Advertentie

Naast ethereum ook bitcoin ETF’s heel populair

Grayscale heeft naast een ethereum ETF ook een aanvraag voor een bitcoin (BTC) ETF uitstaan. Het is onderdeel van een hele reeks aan bitcoin spot ETF aanvragen die medeverantwoordelijk zijn voor de huidige koersstijgingen. Momenteel staat de bitcoin prijs op $43.700 na kort boven de $44 duizend uit te zijn gestegen.

Onder andere Grayscale, BlackRock en nu ook Pando Asset hebben een bitcoin ETF aangevraagd. Ze willen samen met crypto exchange Coinbase hun bitcoin fondsen aanbieden op de Amerikaanse markt. Indien hun aanvragen door de waakhond geaccepteerd worden, kan dat mogelijk leiden tot een harde stijging van bitcoin.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie