Kevin Schijven Kevin Schijven
31/05/2022 10:05 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2022 10:05

Ethereum klimt, XRP stijgt flink, cardano schiet als een raket omhoog

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano, fantom en deze crypto herstellen 't sterkst in aanloop naar CPI

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond weer een aardige sprong en trok toen veel altcoins mee. Toch blijven een aantal cryptocurrencies vandaag achter terwijl sommige koersen er juist vandoor schieten. De totale marktkapitalisatie van alle crypto stijgt met 2,7% naar $1,37 biljoen.

Ethereum breekt uit: nieuwe all-time high in zicht in 2024
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Ethereum stijgt met 3%

Ethereum (ETH) dipte voor het weekend nog naar $1.720, de laagste prijs sinds maart 2021. Toch kon ETH zondag weer $1.800 heroveren en schoot de koers tegen maandagochtend naar $1.900. Daar liep de koers even tegen weerstand aan, maar brak er later doorheen en kwam toen weerstand rond $1.930 tegen. Ook daar brak ETH doorheen en schoot vervolgens naar een piek vlak boven $2.000. Daar was de weerstand echter nog te groot en ETH daalt vanochtend iets. De koers zoekt momenteel support op rond $1.960-$.1970 waarmee ETH vandaag 3% in de plus staat.

Advertentie

AVAX, TRX, SHIB in het rood

Avalanche (AVAX) is vanochtend echter al sneller aan het kelderen. AVAX piekte vanochtend vroeg op $28,9 en zakt momenteel naar $26,8 waarmee koers vandaag 2,6% in de min staat. Tron (TRX) piekte al kort voor middennacht rond $0,084 en zakt momenteel naar $0,080 waarmee koers 2,2% in de min staat. Ook shiba inu (SHIB) steeg gisterenavond, maar zakt vanochtend. SHIB komt op $0,00001185 uit en staat 1,3% in de min.

Ethereum oprichter ziet AI als redder voor belangrijk netwerk obstakel
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

SOL, BNB, DOT, DOGE iets in de plus

Solana (SOL) brak gisteren toch weer door $47, maar werd op $48 alsnog afgewezen. SOL komt momenteel op $46,5 uit, iets boven de prijs van 24 uur geleden. Binance coin (BNB) doorbrak even $320, maar zakt er nu weer iets onder en komt ook op ongeveer dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Polkadot (DOT) corrigeert ook vanochtend, maar staat alsnog in de plus en houdt momenteel boven $10,3 stand. Een dergelijke beweging zien we bij dogecoin (DOGE) die ook iets in de plus staat, maar momenteel zakt naar $0,086.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

XRP en ADA stijgen flink

Ripple (XRP) houdt daarentegen wel goed stand vanochtend. XRP piekte even op $0,43, maar vond vervolgens weer snel support rond $0,42 waarmee koers vandaag 5,4% in de plus staat. Cardano (ADA) schiet vandaag zelfs als een raket ervandoor. ADA komt momenteel op $0,66 uit, dat is maar liefst 27% boven de prijs van 24 uur geleden.

Waarom een Ethereum ETF nog jaren kan duren volgens beleggingsfonds
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Naast tron (TRX), staan ook zcash (ZEC), tezos (XTZ), bitdao (BIT) en elrond (EGLD) zo’n 2 tot 3% in de min vandaag. Evmos (EVMOS) staat 5% in de min vandaag, maar alsnog 99% in de plus deze week. Everdome (DOME) zakt met maar liefst 14%, maar het is natuurlijk terra luna classic (LUNC) die de zwaarste klap vangt. LUNC steeg gisteren keihard, maar zakt vandaag met maar liefst 22%. De nieuwe LUNA token kon gisterenavond wel stijgen en staat vandaag 40% in de plus.

Daarnaast staan enjin coin (ENJ) en internet computer (ICP) 9% in de plus, near (NEAR) 10% en aave (AAVE) 14%. Axie infinity (AXS) staat zelfs 25% in de plus vandaag, maar waves (WAVES) is vandaag de grootste uitschieter. De WAVES koers staat maar liefst 60% in het groen ten opzichte van 24 uur geleden. Desondanks staat WAVES 86% in de min ten opzichte van zijn all-time high, die de koers pas twee maanden geleden had bereikt.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie