Jerrymie Marcus Jerrymie Marcus
28/07/2022 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:58

Ethereum koers stijgt 15%, wat is er aan de hand?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum analyse toont kantelpunt voor ETH koers, bereid je voor

Foto: leksiv/Shutterstock

De koers van ethereum gaat als een achtbaan op en neer. Gisteren markeerde de munt nog een daling maar nadat de Amerikaanse centrale bank een renteverhoging bekend maakte, steeg de waarde richting een dagwinst van 15%.

De stijging zou kunnen komen door die renteverhoging, maar het is waarschijnlijker dat er nog iets anders speelt.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum koers 1600 euro

Op het moment van schrijven wordt ethereum op Binance verhandeld voor 1622 euro. In de afgelopen 7 dagen is de koers van ethereum met 5,5% gestegen. De laatste twee dagen leek het echter of de week negatief zou worden afgesloten, maar de koers heeft zich goed weten te herpakken.

Nadat veel cryptobedrijven omvielen in mei en juni, werd eindelijk een (tijdelijke) bodem bereikt. Vanaf dat moment lijkt de markt zich vooral bezig te houden met de aanstaande fusie van de twee blockchains van Ethereum. Deze fusie wordt ook wel The Merge genoemd.

Advertentie

Ethereum over op proof of stake

Ontwikkelaar Tim Beiko zei tijdens een conference call met andere ontwikkelaars dat 19 september een haalbare deadline is voor deze fusie. Na de fusie zal Ethereum geen gebruik meer maken van proof of work, maar louter proof of stake gebruiken. Voordat die fusie plaats kan vinden moet er uiteraard goed getest worden.

Ethereum heeft hierin een kleine maar belangrijke stap gezet.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Test Ethereum 26 uur eerder

De tiende shadowfork van Ethereum ging 26 uur eerder online dan verwacht. Dit komt doordat er sneller gemined werd nadat de hashrate op het netwerk toenam. Shadowforks zijn gerichte testen op specifieke componenten van de fusie. Ze simuleren een of twee wijzigingen aan de blockchain die in de toekomst zullen plaatsvinden.

Dit soort testen zijn kleinschaliger dan de verschillende hardforks die plaatsvinden op de testnetten, zoals op Sepiolia eerder deze maand. De grotere testen dienen meer voor het nabootsen van de gehele fusie, en kijken niet naar de kleinere componenten van de blockchain.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

11 augustus belangrijk voor Ethereum

Nu kunnen de ogen van alle investeerders zich richten op 11 augustus. Op die dag zal de laatste grote test plaatsvinden op Goerli, een testnet van Ethereum. Dit wordt de derde (en laatste) test in zijn soort en als deze succesvol is, dan kan de fusie op het echte netwerk van Ethereum beginnen.

Deel dit artikel
Jerrymie Marcus

Jerrymie heeft jarenlang als journalist gewerkt en heeft vervolgens zijn sporen verdiend in de Nederlandse crypto-industrie. Hij kwam voor het eerst in aanraking met Bitcoin vanwege remmitance. Het was te duur en te traag om geld via het bankwezen naar familie in het buitenland te sturen, maar Bitcoin bleek hier perfect voor te zijn. Inmiddels heeft Jerrymie Nederland achter zich gelaten om de bearmarkt vanuit Indonesië gade te slaan. In het land van zijn familie helpt hij met het opzetten van Bitcoin-educatieprogramma’s, eet hij veel nasi goreng en schrijft hij over cryptocurrency.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie