Timo Bult Timo Bult
12/06/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 12:05

Ethereum Merge opnieuw uitgesteld? Dit is wat we nu weten

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum Merge opnieuw uitgesteld? Dit is wat we nu weten

Foto: hxdbzxy/Shutterstock

De crypto community wacht nog altijd op de grote Ethereum 2.0 update, de update die het netwerk zal omvormen tot een proof-of-stake (PoS) netwerk. Echter is het een traag proces en tijdens een recente meeting tussen de Ethereum (ETH) ontwikkelaars werd besloten dat de difficulty bomb waarschijnlijk opnieuw zal worden uitgesteld. Wat betekent dit voor de grote update?

Nederlandse crypto-analist: ‘Er zijn signalen voor een groene week’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat langer op zich wachten

De difficulty bomb, of in het Nederlands moeilijkheidsbom, is een mechanisme dat ervoor moet zorgen dat ethereum miners worden uitgefaseerd. Door het minen van ETH steeds moeilijker te maken zal het op den duur niet meer rendabel zijn om te blijven minen, en dus zal het oude proof-of-work netwerk stil komen te liggen.

Dit natuurlijk met als doel om ervoor te zorgen dat het nieuwe Ethereum-netwerk de enige zal zijn. Voor het zover is moet echter de stap worden gezet waarmee de twee netwerken worden samengevoegd, ook wel de Merge genoemd.

De Merge wordt al een lange tijd voorbereid en ook al getest. Onlangs onderging het langslopende Ethereum testnetwerk Ropsten de Merge. Al wat dit niet helemaal succesvol waardoor de ontwikkelaars nu enige zorgen hebben.

Ethereum ontwikkelaars willen niet hoeven haasten

Een van de problemen was dat 9% van de validators configuratieproblemen ondervond. Daarnaast zouden een aantal kleine bugs stakers treffen. Kortom, er zijn wat kleine mankementen waardoor de ontwikkelaars nu liever rustig aan doen en de difficulty bomb uitstellen:

“Ik denk dat het uitstellen van de bom de beste optie is. Ik denk niet dat het een slecht signaal afgeeft. Het geeft eigenlijk een goed signaal af dat we het verantwoordelijke doen […] We willen de Merge niet overhaasten met code die nog niet klaar is. Niets doen is onverantwoord.”

Aldus ontwikkelaar Andrew Ashikhmin tijdens de meeting. Volgens de ontwikkelaars zou dit echter niet betekenen dat de Merge zelf ook wordt uitgesteld. Het uitstellen van de difficulty bomb is meer bedoeld om wat ademruimte te geven om zo de laatste puntjes op de i te zetten. Ontwikkelaar Tim Beiko schat dat de kans dat de Merge dit jaar nog plaatsvindt tussen de 90 en 99% ligt.

Advertentie

Meer leren over Ethereum

Wil jij meer leren over wat Ethereum precies is, of wil je samen met Crypto Insiders handelen met ETH? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en neem een kijkje in onze Discord! Vind hier de Premium ethereum koers analyse die gisteren is verschenen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie