Roy van Krieken Roy van Krieken
17/06/2022 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 15:31

Ethereum Oprichter: Crypto Gaat Fiatvaluta Niet Vervangen

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Mede-oprichter van het Ethereum (ETH) netwerk, Vitalik Buterin, heeft onlangs aangegeven dat hij niet gelooft dat cryptocurrencies de plek van fiatvaluta in kunnen nemen. Volgens hem is het onredelijk om te verwachten dat dit zal gebeuren en zijn cryptocurrencies eigenlijk ook helemaal niet geschikt om dezelfde rol als fiatvaluta te vervullen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Buterin geeft een reality check

De wereldeconomie heeft wel eens betere tijden gekend als vandaag de dag. De effecten van het monetaire beleid tijdens en na de COVID-19 pandemie zijn goed te voelen en ook de oorlog in Oekraïne heeft voor de nodige spanningen gezorgd.

Deze macro-economische ellende is voor sommigen reden om te stellen dat het tijdperk van fiatvaluta ten einde komt. Belangrijke valuta zoals de euro en de Amerikaanse dollar hebben een significant deel van hun koopkracht verloren temidden een historisch hoge inflatie. Echter, volgens Buterin is het niet verstandig om naar cryptocurrencies te kijken als mogelijk vervangers.

Een scenario waarin bijvoorbeeld bitcoin (BTC) de dominante vorm van geld wordt in de wereld is volgens Vitalik Buterin ontzettend onwaarschijnlijk. Hij geeft dan ook aan dat hij niet verwacht dat cryptocurrencies de wereld zullen overnemen.

Eerder complimenteerde Buterin juist fiatvaluta nog. Volgens hem was het vrij knap dat de afgelopen decennia valuta zoals de euro en de dollar zo stabiel zijn gebleven. Daarnaast is monetair beleid extreem complex en mensen zouden niet meteen hun mening klaar moeten hebben staan, zonder dat zij volledig op de hoogte zijn van de werking van het traditionele geldsysteem.

Bitcoin als vervanging voor fiat?

Volgens Buterin zou het vervangen van fiat valuta door bijvoorbeeld bitcoin zelfs catastrofaal uit kunnen pakken. De belangrijkste reden hiervoor is het beperkte aanbod van bitcoin. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zijn. Dat is voor de waarde van de cryptomunt uiteraard positief, maar het zorgt ervoor dat volgens Buterin bitcoin ongeschikt is als nationale valuta.

“We zouden nu allemaal in zeer slechte omstandigheden verkeren. Wat gebeurt er als we een pandemie hebben en je moet de geldvoorraad vergroten? Je kunt het aanbod van bitcoin niet vergroten, want het is een vast aanbod.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie