Roy van Krieken Roy van Krieken
21/11/2022 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 18:02

Ethereum oprichter: Crypto trekt onbewust veel slechte partijen aan

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ik ben fel tegen deze shitcoins, zegt Ethereum oprichter Vitalik Buterin

Foto: Alexey Smyshlyaev / Shutterstock.com

De oprichter van het Ethereum (ETH) netwerk, Vitalik Buterin, heeft zich onlangs vrij negatief uitgelaten over de wereld van crypto in zijn geheel. Volgens Buterin is de crypto industrie in staat om onbewust veel kwaadwillende personen aan te trekken. Hij neemt de oprichter van het Terra (LUNA) netwerk, Do Kwon, als voorbeeld en geeft aan dat het de taak is van de crypto gemeenschap om beter op te letten.

Crypto ontbijt: BTC ETF uitstroom zet door, SEC onderzoekt ETH & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

De crypto gemeenschap is te goedgelovig

Buterin stelde dit in een interview met de Strait Times. Volgens hem hebben de maatregelen van sommige overheden in de wereld om zogeheten ‘crypto-hubs’ op te zetten wellicht wat negatieve gevolgen gehad. Het feit dat er op dit moment dergelijke hubs zijn waar de overheid pro-crypto is, heeft er mogelijk voor gezorgd dat kwaadwillenden ongestoord hun gang hebben kunnen gaan.

Een voorbeeld hiervan is Singapore, aldus Buterin. Dit is bijvoorbeeld de plek waar Do Kwon al jaren verbleef voordat zijn Terra netwerk explosief ten onder ging. 

“Het probleem met crypto is dat het zeer variabel is. En het probleem is dat als je een bepaalde reputatie krijgt, het heel makkelijk is om per ongeluk alle Do Kwons aan te trekken. In Singapore is het tot op zekere hoogte waar dat de cryptoruimte niet op zijn best is, toch? Do Kwon heeft hier zelf enige tijd doorgebracht,” zei Buterin. 

Gematigde crypto regulatie is nodig

Daarnaast verwerpt Buterin de notie van de crypto gemeenschap om iedereen die pro-crypto is automatisch hartverwarmend te verwelkomen. Hij noemt El Salvador als een voorbeeld dat op een voetstuk wordt geplaatst door de gemeenschap, maar eigenlijk dit respect helemaal niet verdient.

El Salvador werd vorig jaar het eerste land ter wereld waar bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel werd geaccepteerd. Dit zorgde er direct voor dat de president van het land, Nayib Bukele, werd verheven tot cultheld in de crypto gemeenschap. Buterin stelt echter dat El Salvador een dictatuur is en dat mensen hier op geen enkele manier vrij zijn. 

“Dit is een van mijn kritiekpunten op bijvoorbeeld de Bitcoin gemeenschap. Ze houden gewoon automatisch van iedereen die rijk en machtig is en Bitcoin steunt. […] Veel Bitcoin-mensen hebben het feit genegeerd dat El Salvador, of in ieder geval de regering van Nayib Bukele, zeer ondemocratisch is en eigenlijk veel problemen heeft en niet goed is in het respecteren van de vrijheid van mensen,” voegde Buterin eraan toe.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie