Roy van Krieken Roy van Krieken
21/09/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 06:00

Ethereum project geeft miljoenen weg in nieuwe airdrop

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Traders blikken vooruit op ARB airdrop: futures openen

Foto: Jurie Maree/Shutterstock

Optimism (OP) heeft een airdrop aangekondigd van het OP token. Het gaat in totaal om een waarde van $26 miljoen dat wordt verdeeld onder actieve governance deelnemers. 

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Wat is het Optimism netwerk?

Optimism, dat ook wel bekend staat als Optimistic Ethereum, is een Layer 2 schalingoplossing voor het Ethereum (ETH) netwerk. Het belangrijkste doel van Optimism is om de doorvoercapaciteit van het Ethereum-netwerk te vergroten en de transactiekosten te verlagen. Dit is essentieel gezien de groeiende vraag naar Ethereum-transacties gepaard gaan met hoge kosten.

Advertisement

Derde Airdrop beloont gemiste deelnemers

De aangekondigde airdrop is alweer de derde en heet toepasselijk Airdrop 3. Er zullen 19,4 miljoen Optimism tokens worden verdeeld onder 31.000 unieke adressen. De beloningen zijn met deze airdrop aan de lagere kant vergeleken met de eerste. Op 1 juni van 2022 werden maar liefst 200 miljoen OP tokens vrijgegeven aan 250.000 gebruikers. Voor de tweede airdrop kregen gebruikers gemiddeld het minst per adres. Toen kwamen er 11 miljoen OP tokens in omloop onder iets meer dan 300.000 adressen.

Airdrop 3 is bedoeld om governance deelnemers te belonen die de eerste airdrops hebben gemist en daarmee de betrokkenheid van Optimism gebruikers te vergroten. Uit blockchain gegevens blijkt namelijk dat ongeveer 25% van de vorige ronde in aanmerking komende gebruikers adressen niet heeft deelgenomen aan de airdrops. Adressen die in aanmerking komen zijn diegene die tussen 20 januari en 20 juli 2023 hun OP tokens hebben gebruikt om mee te stemmen. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bedrock update

Optimism is de geduchte concurrent van andere layer-2 oplossingen Polygon (MATIC) en Arbitrum (ARB). Het netwerk blijft zich ontwikkelen, zo werd er 3 maanden terug een “Bedrock” update live gezet die enkele veelbelovende verbeteringen met zich meebracht. Deze vernieuwing zorgt voor een reductie in stortings tijden van tien naar slechts één minuut. Daarnaast resulteerde het in een daling van 40% in gas fees. De update introduceerde ook verbeterde beveiligingsfuncties en maakt het gebruik van zowel validity proofs als fault proofs mogelijk. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement