Robin Hazekamp Robin Hazekamp
16/11/2023 13:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 13:36

Ethereum stijgt na besluit ’s werelds grootste vermogensbeheerder

Ethereum-ETH
just-arrived
Net binnen
Ethereum stijgt na besluit 's werelds grootste vermogensbeheerder

Foto: Tada Images/Shutterstock

Zojuist heeft vermogensbeheerder BlackRock een belangrijke aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het gaat om een S-1 aanvraag, een belangrijke stap voor het oprichten van zijn spot ethereum beursfonds. Als reactie op het nieuws is ethereum (ETH) in zeer korte tijd al twee procent gestegen. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum zet stijging in na belangrijke aanvraag van BlackRock

Een week geleden vloog ethereum al de lucht in toen bekend werd dat BlackRock een ethereum beursfonds had aangevraagd. Nu heeft ‘s werelds grootste vermogensbeheerder een extra stap genomen om de zogeheten Exchange Traded Fund (ETF) waar te maken. Het bedrijf heeft namelijk een S-1 aanvraag ingediend bij de Amerikaanse waakhond, de SEC.

Een S-1-registratieverklaring is een document dat wordt ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Dit wordt gedaan door bedrijven om hun financiële producten te registreren bij de verkoop aan het publiek. Deze registratieverklaring is een cruciale stap voor bedrijven die deze producten, zoals aandelen, op de openbare markt willen verhandelen. 

Toen BlackRock een week geleden een ethereum beursfonds aanvroeg, steeg de munt in een dag van $1.913 naar een hoogtepunt van $2.132. Over de afgelopen week steeg de munt meer dan zeven procent in waarde. Een paar dagen later leek de koers zichzelf weer te corrigeren, maar nu stijgt de munt weer. De token is in een halfuur twee procent in waarde gestegen. Het handelsvolume stijgt mee, met een toename van een half miljard sinds negen uur vanochtend. 

Advertentie

Beursfonds aanvragen veroorzaken enorme stijging binnen crypto industrie

Het nieuws rondom ETF (beursfonds) aanvragen van verschillende grote bedrijven laat de crypto industrie flink stijgen. Onder andere BlackRock, Grayscale en VanEck evenals vele andere bedrijven vragen ze massaal aan. De beursfondsen zijn onder andere gebaseerd op bitcoin en ethereum. Kort leek het of er ook een voor XRP zou komen, maar dat bleek ‘fake news’ te zijn.

ETF’s, ofwel beursfondsen, komen zowel in de vorm van ‘spot’ als ‘future’.  In dit geval gaat het om een spot ETF. Spot ETF’s, of Exchange-Traded Funds, zijn beleggingsfondsen die de prestaties van een munt vertegenwoordigen. Ze worden net als gewone aandelen op de beurs verhandeld, waardoor beleggers gedurende de handelsuren aandelen kunnen kopen of verkopen. Zo investeert men in crypto, zonder het te hoeven bewaren.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Advertentie