Roy van Krieken Roy van Krieken
15/11/2023 19:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 14:05

XRP nepnieuws maakt golven – verspreiders in de nesten

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP-nepnieuws-politie-delaware

Foto: Shutterstock/Dusan Petkovic

Een opmerkelijk incident trok twee dagen geleden de aandacht van de Ripple (XRP) gemeenschap. Er werd namelijk een vals document onthuld dat suggereerde dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een “iShares XRP Trust” had geregistreerd. Al snel bleek dat het nepnieuws was, maar de gevolgen waren alsnog groot.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Reactie op de vervalste registratie

Het valse registratiedocument, dat BlackRock als registrant vermeldde, werd gelukkig al snel ontmaskerd. Het Delaware Department of State kondigde vervolgens aan dat deze zaak verwezen wordt naar Justitie voor verder onderzoek.

In de valse registratie werd onder meer de naam van een directeur van BlackRock gebruikt, Daniel Schwieger om precies te zijn, en het valse gebruik van zijn naam kan als fraude worden gezien. Wellicht dat de verspreiders van het nepnieuws dus aardig wat te wachten staat.

Het nieuws had een directe, zij het kortstondige, invloed op de koers van XRP. De waarde van de munt steeg aanzienlijk, met ongeveer 15%, voordat het weer daalde toen duidelijk werd dat het om valse informatie ging.

Een tijdje terug zagen we ook al nepnieuws over Bitcoin (BTC) dat de gemeenschap opschudde. Destijds ging het over de zogenaamde goedkeuring van een BlackRock Bitcoin spot ETF en schoot de bitcoin koers ook kortstondig omhoog. Deze prijsschommelingen benadrukken de gevoeligheid van de cryptomarkt voor nieuws en geruchten, vooral als deze betrekking hebben op grote spelers zoals BlackRock.

Advertisement

Toekomst van crypto ETF’s in de VS

Deze gebeurtenis werpt ook licht op de bredere discussie over de introductie van crypto ETF’s in de Verenigde Staten. BlackRock heeft recentelijk aanvragen ingediend voor dergelijke beursforndsen, maar tot op heden heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) nog geen enkele spot crypto ETF goedgekeurd. De crypto-industrie kijkt reikhalzend uit naar dergelijke goedkeuringen, aangezien ze een belangrijke stap kunnen betekenen in de integratie van cryptocurrencies binnen traditionele financiële markten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement