Roy van Krieken Roy van Krieken
15/11/2023 19:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 14:05

XRP nepnieuws maakt golven – verspreiders in de nesten

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP-nepnieuws-politie-delaware

Foto: Shutterstock/Dusan Petkovic

Een opmerkelijk incident trok twee dagen geleden de aandacht van de Ripple (XRP) gemeenschap. Er werd namelijk een vals document onthuld dat suggereerde dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een “iShares XRP Trust” had geregistreerd. Al snel bleek dat het nepnieuws was, maar de gevolgen waren alsnog groot.

Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger

Reactie op de vervalste registratie

Het valse registratiedocument, dat BlackRock als registrant vermeldde, werd gelukkig al snel ontmaskerd. Het Delaware Department of State kondigde vervolgens aan dat deze zaak verwezen wordt naar Justitie voor verder onderzoek.

In de valse registratie werd onder meer de naam van een directeur van BlackRock gebruikt, Daniel Schwieger om precies te zijn, en het valse gebruik van zijn naam kan als fraude worden gezien. Wellicht dat de verspreiders van het nepnieuws dus aardig wat te wachten staat.

Het nieuws had een directe, zij het kortstondige, invloed op de koers van XRP. De waarde van de munt steeg aanzienlijk, met ongeveer 15%, voordat het weer daalde toen duidelijk werd dat het om valse informatie ging.

Een tijdje terug zagen we ook al nepnieuws over Bitcoin (BTC) dat de gemeenschap opschudde. Destijds ging het over de zogenaamde goedkeuring van een BlackRock Bitcoin spot ETF en schoot de bitcoin koers ook kortstondig omhoog. Deze prijsschommelingen benadrukken de gevoeligheid van de cryptomarkt voor nieuws en geruchten, vooral als deze betrekking hebben op grote spelers zoals BlackRock.

Advertentie

Toekomst van crypto ETF’s in de VS

Deze gebeurtenis werpt ook licht op de bredere discussie over de introductie van crypto ETF’s in de Verenigde Staten. BlackRock heeft recentelijk aanvragen ingediend voor dergelijke beursforndsen, maar tot op heden heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) nog geen enkele spot crypto ETF goedgekeurd. De crypto-industrie kijkt reikhalzend uit naar dergelijke goedkeuringen, aangezien ze een belangrijke stap kunnen betekenen in de integratie van cryptocurrencies binnen traditionele financiële markten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP stijgt 40% in “meest significante uitbraak in crypto-geschiedenis”
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie