Ivo Melchers Ivo Melchers
11/06/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2023 09:00

Ethereum succes hangt af van deze 3 stappen volgens oprichter

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum DeFi volume stijgt 444% na Binance en Coinbase aanval

Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

De whitepaper van Ethereum (ETH) werd in november 2013 gepubliceerd door Vitalik Buterin en in 2015 zag de blockchain het levenslicht. Sindsdien heeft het netwerk een enorme groei doorgemaakt en vandaag de dag is het nog altijd de absolute leider onder de smart contract netwerken. Desondanks is het netwerk van de populaire altcoin verre van perfect en heeft het nog veel stappen te ondergaan om de adoptie tot een hoger niveau te tillen.

Buterin stelt dat er drie cruciale transities zijn die het netwerk moet ondergaan om van een succesvolle toekomst te kunnen genieten. In een nieuwe blogpost genaamd ‘The Three Transitions’ legt de oprichter van Ethereum uit dat de koppositie in de gedecentraliseerde wereld in gevaar wordt gebracht als de veranderingen niet omarmd worden in de toekomst.

Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Ethereum ETF's stunten op Wall Street - nieuwe recordkoers in zicht

Ethereum schalingsoplossingen

Een van de meest urgente uitdagingen waarmee het Ethereum netwerk wordt geconfronteerd zijn de exorbitante transactiekosten. Bij periodes van hoge activiteit lopen de gas fees enorm op, wat tot veel irritaties binnen de community leidt. Vorige maand zorgde de hype omtrent meme-coins als Pepe (PEPE) er bijvoorbeeld voor dat de transactiekosten door het dak gingen. Inmiddels staan de transactiekosten op het laagste punt in twee maanden, maar nog steeds betaal je ongeveer 7,50 dollar per transactie.

Om dit probleem op te lossen hebben layer-2 oplossingen zijn intrede gemaakt en Buterin benadrukt dan ook het belang van de wijdverspreide adoptie van deze schalingsnetwerken.

Advertentie

Wallet beveiliging en Ethereum privacy

Buterin stelt bovendien dat het gebrek aan verbeterde wallet-beveiliging een belemmering vormt voor gebruikers om de voorkeur te geven aan self-custody boven gecentraliseerde alternatieven zoals crypto exchanges.

Naar zijn mening is het cruciaal om de beveiligingsmaatregelen voor wallets te verbeteren en tevens een gebruiksvriendelijke ervaring te bieden die vertrouwen wekt. Ook benadrukt Buterin het belang van interoperabiliteit voor wallets tussen verschillende blockchains.

Als laatste schrijft Buterin dat het ontbreken van privacy bij individuele transacties een belangrijke hindernis vormt voor grootschalige adoptie van Ethereum. Hij stelt het gebruik van zogenoemde stealth adressen voor als mogelijke oplossing. Dit is een wallet adres dat cryptografisch is gekoppeld aan de public key van de ontvanger, maar dat alleen wordt onthuld aan de partijen die transacties uitvoeren.

Buterin erkent echter dat het vinden van een alomvattende en praktische oplossing voor deze kwestie een complexe uitdaging is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie