Roy van Krieken Roy van Krieken
14/02/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2022 18:15

Ethereum transactiekosten op laagste punt sinds oktober 2021

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum transactiekosten op laagste punt sinds oktober 2021

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

De transactiekosten, ofwel gas fees, op het Ethereum (ETH) netwerk zijn voor veel handelaren en investeerders vaak een doorn in het oog. Deze kosten kunnen namelijk tijdens periodes van hoge netwerkactiviteit torenhoog zijn. Op het moment hebben gebruikers echter weinig te klagen. De transactiekosten staan op dit moment namelijk op het laagste punt sinds oktober van het vorige jaar.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum gas fees

Het Ethereum netwerk is een razendpopulaire bestemming voor ontwikkelaars van allerlei crypto projecten. Alles van decentralized exchanges (DEX) tot smart contracts en non-fungible token (NFT) platformen worden in grote getalen op het Ethereum netwerk gebouwd. Dat zorgt ervoor dat de activiteit op het Ethereum netwerk enorm groot kan zijn.

Deze populariteit heeft er over de jaren heen echter ook voor gezorgd dat de transactiekosten gigantisch zijn geworden. Op dit moment is volgens Bitinfocharts de gemiddelde gas fee voor een transactie op het netwerk zo’n $15. Hoewel dit in eerste instantie erg hoog lijkt, is dit dus al het laagste punt in enkele maanden tijd.

In november van 2021 werd er een absolute piek neergezet als het om de gas fees gaat. Destijds kostte een enkele transactie meer dan $60. Uiteraard is dit problematisch hoog en daarom wordt er vaak gekeken naar de zogeheten layer-2 oplossingen.

Oplossingen

Layer-2 schaaloplossingen zijn als het ware netwerken die bovenop het Ethereum netwerk gebouwd zijn met als doel om meer transacties te kunnen verwerken tegen een lagere prijs. Een van de populairste layer-2 projecten is Polygon (MATIC). Op dergelijke platformen is het vandaag de dag mogelijk om ETH transacties te doen voor minder dan $1.

Uiteindelijk zal het Ethereum netwerk zelf ook met grote verbeteringen komen die een einde zouden moeten maken aan de torenhoge gas fees. Vooral de aanstaande Ethereum consensus layer, voorheen bekend als de ETH 2.0 update, zou grote verbeteringen teweeg moeten brengen.

Volgens Ethereum oprichter Vitalik Buterin zou vervolgens het netwerk in staat moeten zijn om zeker 100.000 transacties per seconde te verwerken tegen een lage prijs. Het zal echter nog een behoorlijke tijd duren voordat het zo ver is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie