Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
21/10/2022 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2022 16:04

Ethereum whales kopen $4,5 miljard aan ETH in 30 dagen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum whales kopen $4,5 miljard aan ETH in 30 dagen

Foto: divedog/Shutterstock

Nieuwe gegevens van Santiment onthullen dat ethereum (ETH) whales in een maand tijd voor $4,5 miljard aan ether hebben verzameld.

Santiment, een marktinformatiebureau dat on-chain en sociale metriek voor meer dan 2.500 cryptocurrencies analyseert, zegt dat meer whales ether hebben gekocht, de native token op de Ethereum blockchain.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Miljardairs meer dan 14% ETH toegevoegd sinds Merge

Het crypto-analyseplatform vertelt op Twitter dat deep-pocketed ETH-investeerders de op een na grootste crypto met miljoenen hebben opgeslokt sinds 11 september.

Volgens Santiment-gegevens zijn “Ethereum-miljardair-adressen”, die minstens 1 miljoen ETH bezitten, Ether blijven aankopen ondanks de dalende markt. 

Met de gedane ethereum aankopen is het bezit van deze specifieke groep van investeerders, toegenomen met meer dan 14%.

In de 30 dagen sinds ongeveer 11 september van dit jaar is het aantal whales met 1 miljoen of meer Ether gegroeid tot 132 adressen. 

“Sinds 11 september hebben Ethereum miljardair whale adressen met 1 miljoen of meer ETH collectief 3,5 miljoen munten meer toegevoegd. Dit heeft hun cumulatieve zakken verhoogd met 14%. Er bestaan momenteel 132 van dergelijke adressen.”

Advertentie

Ethereum adoptie geeft vertrouwen ondanks bearmarkt

De cryptosector zit al enkele weken vast in bearish patronen, en zelfs grote tokens zoals ethereum staan onder enorme druk. Dit heeft geleid tot het massaal dumpen van tokens, wat de kansen op potentiële upticks verder heeft getemperd.

Ethereum kent een gestage gebruikersgroei sinds het in september van een proof-of-work (PoW) consensusmechanisme naar een proof-of-stake (PoS) mechanisme overging. Sinds de Merge blijft de koers van ethereum hangen onder de $1.400. 

Mainstream adoptie van Ethereum heeft investeerders vertrouwen gegeven. Zo lanceerde de 239 jaar oude Bank of New York Mellon zijn eigen ethereum- en bitcoin-bewaardienst. 

Onlangs was in het crypto nieuws te lezen dat de op crypto gerichte tak van Fidelity van plan om vanaf eind oktober ETH-handel aan te bieden voor zijn institutionele klanten.

Intussen zijn de developers van Ethereum vast begonnen met de voorbereidingen voor de volgende grote update van het netwerk in 2023.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie