Roy van Krieken Roy van Krieken
30/09/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2023 19:00

Grote beleggers zien steeds vaker goud in Ethereum

Nieuws
Het grote Fidelity opent bitcoin en ethereum handel voor retail

Foto: PL Gould/Shutterstock

Terwijl velen zich oorspronkelijk concentreerden op de koning van de crypto, bitcoin (BTC), wijst recent onderzoek van Fidelity op een groeiende interesse in een andere grote speler: Ethereum (ETH). Maar wat maakt ethereum zo aantrekkelijk voor institutionele investeerders?

Bitcoin breekt door belangrijke steun & analisten voorspellen verdere daling
Bitcoin breekt door belangrijke steun & analisten voorspellen verdere daling

Ethereum onderscheidt zich

Chris Kuiper, topman bij vermogensbeheerder Fidelity, belichtte tijdens een recent interview met de Bankless podcast dat Ethereum zich steeds meer onderscheidt van bitcoin:

“De overgang naar proof of stake en de aanstaande ontwikkelingen maken duidelijk hoe uniek Ethereum’s use case is. Dit ondersteunt het diversificatieverhaal voor institutionele beleggers,” aldus Kuiper.

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Ethereum de “merge” upgrade voltooide, waarbij het consensusmechanisme werd veranderd van proof-of-work naar proof-of-stake. Dit had vele voordelen, waaronder een reductie van 99% in het stroomverbruik van Ethereum en een forse vermindering van de inflatie van ether tokens. Ook legde dit de basis voor toekomstige schaalbaarheid middels ‘sharding’.

ETH werd schaarser

De veranderingen binnen Ethereum hebben de token schaarser gemaakt, wat bijdraagt aan het verhaal van ether als een opkomende vorm van geld. 

“De diverse upgrades binnen Ethereum hebben de token schaarser gemaakt. Dit versterkt het beeld van Ethereum als een mogelijke opslag van waarde,” 

Desondanks, zo merkten de analisten bij Fidelity op, heeft de prijs van ether de bullish voordelen van het nieuwe verbrandingsmechanisme nog niet volledig weerspiegeld. Kuiper benadrukte ook dat Ethereum niet de first-mover voordelen en het netwerkeffect van bitcoin heeft. “Sommigen twijfelen misschien aan de toekomst van Ethereum, gezien het in het verleden zo vaak is veranderd.”

Als het gaat om andere cryptocurrencies buiten bitcoin en ethereum, is er volgens de analisten simpelweg niet veel vraag vanuit instituties. Kuiper verwoordde dit treffend: “Voor hen is het sap het persen niet waard.”

Terwijl crypto zich blijft ontwikkelen en evolueren, kunnen beleggers rekenen op continue verschuivingen in institutionele interesse tussen de verschillende munten. Hoewel bitcoin zijn dominantie behoudt, biedt ethereum een unieke waardepropositie die steeds meer, vaak grote, beleggers aanspreekt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie