Erik Juffermans Erik Juffermans
26/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2023 19:00

Hoeveelheid Ethereum op exchanges ligt nu historisch laag

icon-ethereum
Ethereum nieuws
De 3 belangrijkste veranderingen sinds de Ethereum merge

Foto: leksiv/Shutterstock

De hoeveelheid ethereum (ETH) op crypto exchanges is gedaald naar een niveau niet gezien sinds 2016. De daling komt vooral doordat er steeds meer ether wordt gestaket. Uit data blockchain analyse bedrijf Glassnode blijkt dat gistereng nog slechts 14,85 procent van alle ether in circulatie nog op crypto exchanges stond.

Grayscale houdt vertrouwen in komst ethereum ETF, ondanks expertzorgen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Meer ethereum stakers

Tijdens de piek van de crypto bullmarkt in 2021 zagen we juist een historisch hoge hoeveelheid ether in handen van exchanges. Rond de 25 procent van alle ETH was toen in handen van exchanges. Toch is een lage hoeveelheid tokens op exchanges in principe een goed teken. Het betekent namelijk dat investeerders niet willen verkopen, en dit zorgt voor een opwaartse prijsdruk.

De laatste weken lijkt dit dalende aanbod in een stroomversnelling te komen. Dit is vooral te danken aan de groeiende populariteit van ethereum staking. Op 12 april vond de Ethereum Shapella update plaats. Hierbij werd het na lang wachten eindelijk mogelijk om gestakete ethereum ook weer op te nemen.

Sinds de Shapella update is er 4,4 miljoen gestakete ETH bijgekomen. Momenteel is er ruim 23 miljoen ethereum in de staking contracten opgenomen. Het het lijkt erop dat deze hoeveelheid alleen maar zal blijven toenemen.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Met de mogelijkheid om gestakete ether op te nemen, en dus liquide te houden, is Ethereum staking een stuk minder riskant geworden. We schreven ten tijde van de Shapella update al dat dit op lange termijn de drempel voor institutionele investeerders significant zou kunnen verlagen. 

Hoe dit daadwerkelijk uit de verf zal komen, moet de toekomst uitwijzen. Maar vooralsnog stijgt het aantal ETH stakers dus rap. Momenteel lijkt de crypto markt bij te komen van de groene eerste maanden van dit jaar. Mocht de markt de komende maanden weer aan gaan zetten, dan zal het interessant zijn om te zien hoe institutionele investeerders daarop zullen reageren. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie