Ivo Melchers Ivo Melchers
19/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2023 11:00

Naderende storm? Ethereum whale verkoopt godsvermogen vlak voor crash

Nieuws
¿Tormenta a la vista? Ballena de Ethereum vende fortuna antes de caída

Foto: Kateryna Onyshchuk/Shutterstock

Het is je vast niet ontgaan dat het crypto landschap momenteel een groot bloedbad is. De bitcoin (BTC) koers is tot de laagste prijs sinds half juni gedaald waardoor het sentiment op de markt is omgeslagen. Ook ethereum (ETH) heeft uiteraard flinke klappen moeten incasseren, wat tot grote verliezen heeft geleid bij investeerders. Het timen van de markt wordt vaak gezien als een onbegonnen zaak, maar een ethereum investeerder van enorm formaat is erin geslaagd om gigantische verliezen te vermijden.

Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat

ETH whale timet de markt perfect

Lookonchain, een bekend blockchain-analyseplatform, liet gisteren in een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat een zogeheten ethereum whale een enorme stapel van 22.341 ETH had gedumpt vlak voor de grote daling.

Tegen de huidige ethereum koers draagt dit fortuin een waarde van bijna 37,1 miljoen dollar. Op 18 augustus deponeerde de grootbezitter de berg aan ether op Binance, de grootste exchange ter wereld, en nam ongeveer 41 miljoen dollar aan USDT op.

Terwijl de whale ongeveer 1,7 miljoen aan waarde verloor, slaagde de handelaar erin om potentiële verliezen te vermijden die hadden kunnen oplopen tot meer dan 5 miljoen dollar toen de marktprijzen kelderden.

Ethereum heeft een flinke duik gemaakt te midden van de crash op de cryptomarkt en tikte zelfs bijna 1.500 dollar aan. De koers van de grootste altcoin wat betreft marktkapitalisatie maakte echter een opvallend sterke stuiter nadat het nieuws naar buiten kwam dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk de aanvragen voor Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor ethereum futures gaat goedkeuren.

Op het moment van schrijven komt de koers van ethereum uit op 1.660 dollar en staat daarmee iets meer dan 10 procent lager dan een week eerder.

Advertentie

Crypto crash: wat is de reden?

Wat betreft het grotere plaatje zijn er meerdere factoren die hoogstwaarschijnlijk hebben bijgedragen aan de enorme koerscorrectie. Zo zou SpaceX, het ruimtevaartproject van Elon Musk, naar verluidt al zijn bitcoins op de markt hebben gedumpt.

Bovendien heeft de Chinese vastgoedgigant Evergrande een faillissement aangevraagd en neemt de angst over een mogelijke aanstaande renteverhoging weer toe. Een enorme liquidatie heeft de koersen uiteindelijk donkerrood doen kleuren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie