Ivo Melchers Ivo Melchers
19/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2023 11:00

Naderende storm? Ethereum whale verkoopt godsvermogen vlak voor crash

Nieuws
¿Tormenta a la vista? Ballena de Ethereum vende fortuna antes de caída

Foto: Kateryna Onyshchuk/Shutterstock

Het is je vast niet ontgaan dat het crypto landschap momenteel een groot bloedbad is. De bitcoin (BTC) koers is tot de laagste prijs sinds half juni gedaald waardoor het sentiment op de markt is omgeslagen. Ook ethereum (ETH) heeft uiteraard flinke klappen moeten incasseren, wat tot grote verliezen heeft geleid bij investeerders. Het timen van de markt wordt vaak gezien als een onbegonnen zaak, maar een ethereum investeerder van enorm formaat is erin geslaagd om gigantische verliezen te vermijden.

Bitcoin breekt door $70.000 & test cruciale grens, FLOKI stijgt explosief
Bitcoin breekt door $70.000 & test cruciale grens, FLOKI stijgt explosief

ETH whale timet de markt perfect

Lookonchain, een bekend blockchain-analyseplatform, liet gisteren in een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat een zogeheten ethereum whale een enorme stapel van 22.341 ETH had gedumpt vlak voor de grote daling.

Tegen de huidige ethereum koers draagt dit fortuin een waarde van bijna 37,1 miljoen dollar. Op 18 augustus deponeerde de grootbezitter de berg aan ether op Binance, de grootste exchange ter wereld, en nam ongeveer 41 miljoen dollar aan USDT op.

Terwijl de whale ongeveer 1,7 miljoen aan waarde verloor, slaagde de handelaar erin om potentiële verliezen te vermijden die hadden kunnen oplopen tot meer dan 5 miljoen dollar toen de marktprijzen kelderden.

Ethereum heeft een flinke duik gemaakt te midden van de crash op de cryptomarkt en tikte zelfs bijna 1.500 dollar aan. De koers van de grootste altcoin wat betreft marktkapitalisatie maakte echter een opvallend sterke stuiter nadat het nieuws naar buiten kwam dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk de aanvragen voor Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor ethereum futures gaat goedkeuren.

Op het moment van schrijven komt de koers van ethereum uit op 1.660 dollar en staat daarmee iets meer dan 10 procent lager dan een week eerder.

Advertentie

Crypto crash: wat is de reden?

Wat betreft het grotere plaatje zijn er meerdere factoren die hoogstwaarschijnlijk hebben bijgedragen aan de enorme koerscorrectie. Zo zou SpaceX, het ruimtevaartproject van Elon Musk, naar verluidt al zijn bitcoins op de markt hebben gedumpt.

Bovendien heeft de Chinese vastgoedgigant Evergrande een faillissement aangevraagd en neemt de angst over een mogelijke aanstaande renteverhoging weer toe. Een enorme liquidatie heeft de koersen uiteindelijk donkerrood doen kleuren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Advertentie