Kevin Schijven Kevin Schijven
06/04/2023 09:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2023 09:31

Ripple, Dogecoin en deze altcoins dalen het hardst in rode crypto markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Solana memecoins brengen niet iedereen geluk, trader verliest fortuin

Foto: Only background/Shutterstock

De crypto markt groeide gisteren naar het hoogste punt sinds sinds juni 2022, maar kleurt vandaag echter weer rood. De meeste koersen tonen vooralsnog geen al te harde dalingen, en blijven in hetzelfde bereik vastzitten, maar het is wel een teken dat de markt, ondanks het stijgende sentiment, nog altijd zeer onzeker is. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt met 1,8% naar $1,23 biljoen.

Bitcoin koers naar $93.000 door dit patroon? Dit zijn de mogelijkheden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin zakt weer onder $28.000

Bitcoin (BTC) werd gisteren wederom afgewezen op de weerstand rond $28.600 en kelderde vervolgens naar $27.800. Bitcoin kon vervolgens weer boven $28.000 herstellen, maar zakt op het moment van schrijven er toch weer onder. De BTC koers komt uit rond $27.920 uit en staat daarmee 2,2% in de min. Aan welke kant van dit bereik gaat bitcoin uitbreken?

Advertentie

Ethereum daalt weer onder $1.900

Ethereum (ETH) steeg de afgelopen twee dagen hard, mogelijk door de hype omtrent de aankomende update. De ether koers piekte rond $1.925, maar corrigeert tegen vanochtend terug naar $1.880. Daarmee staat ETH vandaag 1,6% in de min.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 10 kleurt rood, dogecoin hardste daler

Binance coin (BNB) houdt opvallend het sterkst stand vandaag in de top 100 en zakt met slechts 0,7% naar $312,7. Dan lopen de cijfers echter snel op. Solana (SOL) daalt al met 2,6% naar $20,7. Cardano (ADA) maakte zojuist nog een dip naar $0,385 en staat 2,8% in de min.

Polygon (MATIC) daalt echter met 3% terug naar $1,12. Polkadot (DOT) zakt met 3,3% naar $6,3. Ripple (XRP) verliest 3,8% van zijn waarde en komt weer vlak onder $0,5 uit. De analisten van Crypto Insiders waarschuwen dat XRP er nog altijd bearish uitziet.

De grootste verliezer vandaag is dogecoin (DOGE). DOGE schoot deze week omhoog door dit Twitter nieuws, maar zakt vandaag met 5,6% naar $0,091.

Nederlandse crypto-analist: ‘Er zijn signalen voor een groene week’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardst dalers

Ook de top 100 kleurt over het algemeen rood. De hardst dalers zijn de koersen die de afgelopen dagen nog het hardst stegen. Zo dalen render (RNDR), rocket pool (RPL) en immutablex (IMX) met bijna 5%. Arbitrum (ARB), lido (LDO), optimism (OP) en thorchain (RUNE) staan al meer dan 5% in de min.

Frax share (FXS) zakt met 5,7% naar $9,3. Stacks (STX) zakt met zelfs 7,4% en komt rond $0,82 uit. Tot slot hebben we kaspa (KASPA) als hardste daler van de dag. De KASPA koers zakt met 8,4% naar $0,032.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

NEO, MKR, TWT en KLAY hardste stijgers top 100

Desondanks zitten er enkele groene uitzonderingen tussen de top 100. Neo (NEO) en maker (MKR) Staat beide zo’n 3% in de plus, trust wallet (TWT) stijgt met maar liefst 8% naar $1,29, maar klaytn (KLAY) is de grote winnaar van de dag. De KLAY koers komt momenteel rond $0,254 uit en staat daarmee bijna 11% in de plus vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie