Timo Bult Timo Bult
12/09/2022 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2022 07:30

Zelfs Google telt nu af naar de Ethereum Merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Zelfs Google telt nu af naar de Ethereum Merge

Foto: Jay Fog / Shutterstock.com

Over een paar dagen zal de Ethereum (ETH) Merge plaatsvinden. Deze update is enorm en betekent een nieuw tijdperk voor het grootste smart contract-netwerk van de crypto-industrie. De ontwikkeling is zo groot dat zelfs ’s werelds grootste zoekmachine, Google, aftelt.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Google zet Ethereum Merge klok in elkaar

Afhankelijk van je locatie toont Google een aftelklok wanneer je op “Ethereum Merge” zoekt. Daarbij zijn ook de huidige difficulty, hashrate en Merge difficulty te zien. De Merge wordt pas gestart zodra een bepaalde waarde bereikt is, de total terminal difficulty genaamd. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen op hetzelfde moment overstapt naar de nieuwe blockchain.

Volgens de klok van Google zal de Merge op het moment van schrijven op basis van deze gegevens over iets minder dan 3 dagen plaatsvinden.

De steun vanuit Google is enigszins opvallend. Google is een van de grootste bedrijven wereldwijd en lijkt de Merge dus te omarmen. Wanneer we kijken naar wat de Merge inhoudt, is dat echter misschien niet zo’n verrassing.

De Merge van Ethereum houdt in dat het oude netwerk samensmelt met het nieuwe netwerk. Waar bij het oude netwerk miners nog veel energie verbruiken om transacties te verwerken, zal dit op het nieuwe netwerk niet het geval zijn. Dat is namelijk een proof-of-stake (PoS) netwerk waarin ETH bezitters hun crypto kunnen staken.

Advertentie

Ethereum wordt energiezuiniger

De overstap betekent een nieuw tijdperk voor Ethereum. Ten eerste wordt het netwerk over het algemeen veel energiezuiniger. Dit omdat miners niet langer complexe berekeningen hoeven uit te voeren om transacties te verwerken.

Tevens is het een enorm belangrijke ontwikkeling voor de snelheid van het netwerk. Alhoewel het netwerk na de Merge niet direct veel sneller zal zijn, is het wel een belangrijke stap in de ontwikkeling van oplossingen die dit wel zullen realiseren, zoals sharding. 

Niet gek dus dat Google aftelt naar de Merge. Natuurlijk is het ook een groot onderwerp in het ethereum nieuws waarmee het bedrijf goed inspeelt op de bestaande hype.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie