Redactie Redactie
12/06/2022 06:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2022 06:22

4 interessante crypto-aandelen om te kopen

Nieuws
4 interessante crypto-aandelen om te kopen

Foto: Pan Xunbin/Shutterstock

Je kunt beleggen in crypto en kunt beleggen in aandelen, maar kun je ook beleggen in goede crypto-aandelen? In dit artikel geeft Alphastocks je drie interessante crypto-aandelen om nader te onderzoeken.

Met meer dan 18.000 verschillende cryptocurrencies op de markt zou investeren in technologieën die dienen als de ‘poort’ tussen de digitale blockchainruimte een verstandige manier kunnen zijn, inplaats van proberen te raden welke token of coin de volgende Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) zal worden. En er is geen tekort aan innovatieve bedrijven die de kloof tussen de twee werelden proberen te overbruggen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto exchange Coinbase Global

Coinbase Global is een broker voor de handel in cryptocurrency. Het bedrijf is een populair platform om grote cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, en Cardano (ADA) te kopen en het stelt gebruikers in staat om meer dan 160 altcoins te verhandelen. Het bedrijf heeft zo’n 100 miljoen gebruikers en zit nog steeds in een sterke groeifase. Coinbase verdient een (kleine) transactievergoeding telkens wanneer iemand een order plaatst om een cryptocurrency te kopen of verkopen.

Maar het bedrijf wil meer zijn dan alleen een plaats om te handelen. Het sponsort ook een debit card waarmee consumenten geld kunnen uitgeven vanuit het saldo in hun digitale portemonnee en het heeft een cloudplatform gelanceerd voor bedrijven die digitale valuta’s gebruiken en opslaan. Ook verdient Coinbase geld met non-fungible tokens (NFT’s), Cloud-services, Coinbase Pro en meer.

Advertentie

PayPal Holdings

PayPal is een van ’s werelds meest bekende digitale betalingssystemen. In 2002 kocht eBay PayPal op wegens het grote succes. Op dat moment gebruikte al ruim 50% van de eBaygebruikers het online betaalsysteem. PayPal Holdings is gevestigd in Verenigde Staten, maar is in bijna alle landen beschikbaar. De gecombineerde betalingsoplossingen van het bedrijf, waaronder de producten en diensten PayPal, PayPal Credit, Braintree, Venmo, Xoom, iZettle en Hyperwallet, vormen het betalingsplatform. Amerikaanse PayPal-gebruikers kunnen binnenkort cryptovaluta kopen op het platform.

De betaaldienst gaat Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin verkopen. Vanaf begin 2021 kunnen klanten hun crypto gebruiken voor aankopen zonder die eerst op een exchange te wisselen. PayPal heeft aangegeven steeds meer te willen investeren in crypto, omdat zij veel potentie zien in cryptocurrencies. De tijd zal uitwijzen of PayPal een goede keuze heeft gemaakt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nvidia en AMD

Chipmakers Nvidia en AMD houden zich niet direct bezig met cryptocurrencies, maar deze twee halfgeleiderbedrijven zijn de belangrijkste ontwerpers van grafische verwerkingseenheden (GPU’s). GPU’s zijn vooral bekend om hun high-end graphics voor videogames, maar maken nu ook rekenintensieve toepassingen mogelijk, zoals datacenters, kunstmatige intelligentie en de creatie van crypto.

Cryptografie en het creëren van blockchain vereisen immense rekenkracht en GPU’s zijn zeer geschikt voor deze taak. In 2018 waren de stijgende prijzen van cryptocurrency’s een drijvende kracht achter de koersstijgingen van Nvidia- en AMD-aandelen, omdat mijnwerkers van digitale valuta (mensen die hun computers gebruiken om nieuwe eenheden van digitale activa te creëren) zich haastten om GPU’s te kopen voor deze taak. GPU’s blijven een fundamenteel stuk hardware voor de creatie en het beheer van crypto-activa. Nvidia lanceerde begin 2021 zelfs een nieuwe reeks chips speciaal voor crypto mining. Misschien wel interessant om nader te onderzoeken…

Starten met beleggen?

Als je klaar bent om te beginnen met beleggen heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig. De meeste aandelen kun je tegen lage tarieven kopen bij BuxZero of DEGIRO.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Ben jij benieuwd hoe je jouw beleggingen (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunt tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie