Roy van Krieken Roy van Krieken
16/02/2022 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2022 07:22

Betalingsgigant Mastercard gaat ‘crypto consultancy’ diensten aanbieden

icon-finance
Finance nieuws
Betalingsgigant Mastercard gaat ‘crypto consultancy’ diensten aanbieden

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Het reusachtige Amerikaanse Mastercard heeft plannen bekend gemaakt om verder de wereld van crypto binnen te stappen. In een aankondiging stelt het bedrijf dat zij financiële instituties over de hele wereld willen ondersteunen in de adoptie van cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT).

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Mastercard crypto consultancy

De Data & Services President van Mastercard, Raj Seshadri, gaf in de aankondiging aan dat Mastercard te allen tijde hun cliënten zal helpen bij het navigeren van de alsmaar veranderende wereld van finance. Een van de belangrijkste veranderingen binnen deze sector is natuurlijk de opmars van crypto.

“In de afgelopen 20 jaar hebben we samengewerkt met onze klanten in het bankwezen, fintech, retail, reizen en andere sectoren, en hen geholpen elke uitdaging en kans die op hen afkomt te begrijpen en te navigeren.”

De nieuwe crypto dienstverlening van Mastercard focust zich vooral op grote financiële instituties zoals banken, maar ook kleinere bedrijven die hulp nodig hebben bij het adopteren van crypto zijn bij Mastercard aan het juiste adres.

Daarnaast richt de wereldwijde financiële instelling zich ook op het bijstaan van centrale banken in hun onderzoek naar het opzetten van central bank digital currencies (CBDC’s). Volgens Mastercard kunnen centrale banken via het testplatform onderzoek doen, testen en overleggen met deskundigen voordat ze hun CBDC’s lanceren.

Mastercard en crypto

Het is niet bepaald de eerste keer dat Mastercard plannen die gerelateerd zijn aan de crypto industrie bekend maakt. Het bedrijf is al langere tijd bezig om de wereld van crypto te omarmen en niet achterop te geraken in de digitalisering van de financiële wereld.

Aan het einde van vorige maand maakte Mastercard nog een samenwerking met de Amerikaanse crypto exchange Coinbase bekend. Mastercard zou Coinbase gaan ondersteunen bij het opzetten van een eigen NFT marktplaats.

Het is duidelijk dat Mastercard inziet dat de adoptie van cryptocurrencies overal ter wereld in de toekomst enkel zal toenemen. Om die reden nemen zij nu al grote stappen om voor een voorsprong te zorgen op het moment dat crypto niet meer weg te denken is uit de mainstream financiële wereld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie