Simon Bosch Simon Bosch
12/04/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2022 14:05

Cathie Wood’s Ark Invest dumpt PayPal voor Bitcoin-vriendelijke Cash App

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cathie Wood’s Ark Invest dumpt PayPal voor Bitcoin-vriendelijke Cash App

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Cathy Wood is één van de meest vooraanstaande fondsbeheerders die openlijk erg positief is over cryptocurrencies, en met name over Bitcoin (BTC). Haar fonds ARK Invest beheert een aantal exchange-traded funds (ETF’s) waarvan één ook investeert in crypto-bedrijven. ARK Invest heeft een opvallende beslissing genomen die extra nadruk legt op de potentie van Bitcoin.

Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF’s
Honderden bedrijven investeren miljarden in Bitcoin ETF's

Weg met PayPal, op naar Block

Dat verklaarde ze tijdens een interview met CNBC. ARK Invest heeft de positie in PayPal volledig verkocht. De weging ligt nu nog zwaarder op Block, het bedrijf van Twitter-oprichter Jack Dorsey. Block is de ontwikkelaar van Cash App, een app die crypto-betalingen heeft geïntegreerd.

PayPals betalingsdienst Venmo ondersteunt ook betalingen in cryptovaluta, maar volgens Wood doet Cash App dit een stuk beter. Tijdens de koersdalingen van de afgelopen tijd koos het team er daarom voor om PayPal volledig te vervangen door Block.

Venmo haalde in 2021 een omzet van 850 miljoen Amerikaanse dollar bij een gebruikersbasis van 70 miljoen gebruikers. Toch waren de resultaten van Cash App een stuk sterker. Deze app heeft maandelijks 44 miljoen actieve gebruikers en een omzet van maar liefst 2,03 miljard USD. Daar kan PayPal duidelijk nog wat van leren.

Advertentie

Bitcoin naar 1 miljoen dollar, verwacht Wood

Verder noemt de topvrouw dat steeds meer politici aan haar vragen hoe ze contacten om zich heen kunnen verzamelen die crypto positief behandelen. Dat zegt een hoop over het sentiment. Het geeft aan dat politici crypto-investeerders zelfs actief aan willen trekken.

Ze verklaart ook dat het overgrote deel van de investeerders in de ARK-ETF’s onder retail-investeerders (kleine investeerders) valt. ARK heeft ook institutionele investeerders, maar een veel kleiner aantal. Toch neemt het aantal instituten dat in ARK wil investeren toe, volgens Wood. De ETF met crypto-bedrijven is de ARK Fintech Innovation ETF (ARKF). De topvrouw is ervan overtuigd dat één bitcoin tegen 2030 1 miljoen Amerikaanse dollar waard zal zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie