Roy van Krieken Roy van Krieken
03/02/2024 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2024 11:32

Dit is de nieuwste rijkste persoon ter wereld, niet wie je verwacht

icon-finance
Finance nieuws
Bernard-arnault-elon-musk-lvmh-tesla

Foto: Shutterstock/Minoli

In de wereld van de rijksten der aarde heeft zich een opmerkelijke verschuiving voorgedaan. Elon Musk, de visionaire leider achter Tesla en SpaceX, heeft de titel van ’s werelds rijkste persoon verloren. De persoon die het stokje als rijkste man ter wereld overneemt van Musk is wellicht niet wie je in eerste instantie verwacht.

Man (25) werd snel cryptomiljonair, maar dat had anders kunnen aflopen
  • icon-finance
    Finance nieuws

Een tumultueuze maand voor Musk

Januari was een maand die Elon Musk waarschijnlijk snel wil vergeten. Zijn fortuin kreeg een forse klap te verduren nadat de aandelen van Tesla met een kwart in waarde daalden, wat resulteerde in een verlies van $55 miljard van zijn persoonlijke vermogen. Deze neergang was het gevolg van een reeks tegenslagen voor de elektrische voertuigenfabrikant, waaronder het verlies van de kroon als leidende EV-fabrikant aan het Chinese BYD en diepgewortelde problemen op de Europese markt. Daarnaast wakkerden koude temperaturen in de VS de bezorgdheid aan over de betrouwbaarheid van EV’s buiten het zonnige Californië.

Tegenover Musk’s tegenspoed staat de succesvolle opmars van Bernard Arnault. De CEO van luxeconcern LVMH heeft zijn vermogen zien groeien naar een astronomische $208 miljard na een aanzienlijke stijging van de aandelenprijs van LVMH met 12% op vrijdag. Dit succes onderstreept de kracht van het luxesegment, zelfs in tijden waarin andere sectoren worstelen.

Advertentie

Wat de toekomst in petto heeft

De toekomst van Elon Musk’s fortuin hangt nu af van de vraag of de markt Tesla zal blijven zien als een AI-bedrijf, zoals Musk beweert, of dat het dichter bij een echte autofrabrikant ligt die lagere waarderingen verdient. Ondertussen blijft Arnault op koers met LVMH, dat een sterk vierde kwartaal kende dat tegen de bredere sector in ging.

Dit verhaal is meer dan een eenvoudige wisseling van de wacht; het weerspiegelt de voortdurende strijd tussen innovatie en traditie, tussen de nieuwe economie en gevestigde waarden. Terwijl Musk zich richt op de toekomst met plannen voor goedkopere modellen en AI, blijft Arnault’s succes geworteld in de tijdloze aantrekkingskracht van luxe. Zelfs tijdens de covid-pandemie bleef de sector voor luxeproducten als een rots in de branding overeind staan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie