Timo Bult Timo Bult
21/04/2022 06:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2022 06:12

Duitse bankgigant Commerzbank vraagt crypto vergunning aan

icon-finance
Finance nieuws
Duitse bankgigant Commerzbank vraagt crypto vergunning aan

Foto: MDart10 / Shutterstock.com

Opvallend crypto nieuws uit Duitsland! Daar heeft de bankgigant Commerzbank namelijk een vergunning aangevraagd om crypto custody diensten te mogen verlenen. Het is de eerste bank in het land dat zo’n vergunning aanvraagt, zo meldt de Duitse nieuwswebsite Börsen-Zeitung.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Commerzbank wil bitcoin bewaarder worden, en misschien meer

Commerzbank is een grote Duitse bank met 18 miljoen klanten en ruim 46.000 werknemers. In 2021 zag het een omzet van €8,5 miljard. Kortom, bepaald geen kleine speler in de financiële wereld. En nu wil de bank zich ook voorbereiden op de financiële wereld van de toekomst.

Een woordvoerder laat namelijk aan Börsen-Zeitung weten: “Commerzbank heeft in het eerste kwartaal van 2022 een crypto-bewaarvergunning aangevraagd.” Het is hiermee de eerste grote Duitse bank die zo’n vergunning van de Duitse financieel toezichthouder BaFin probeert te bemachtigen.

Sinds 2020 moeten bedrijven die in Duitsland cryptocurrency-diensten willen aanbieden een vergunning hebben. Met de vergunning mogen deze bedrijven bewaardiensten aanbieden, wat inhoudt dat klanten bijvoorbeeld hun bitcoins (BTC) bij de bank op kunnen slaan. Ook zou de bank een exchange-platform kunnen lanceren, vergelijkbaar met het Nederlandse crypto-handelsplatform Bitvavo.

Naar verluidt hebben nog maar enkele Duitse bedrijven de vergunning weten te krijgen, waaronder de Duitse dochteronderneming van Coinbase. De toezichthouder stelt echter dat het nog 25 aanvragen heeft liggen. De crypto-sector komt dus langzaam maar zeker op gang in Duitsland.

Investeringsfondsen mochten al bitcoin kopen

Het is zeker niet het eerste crypto nieuws uit Duitsland. Vorig jaar werd nog bekend dat zogenoemde ‘Spezialfondsen’ in crypto mogen gaan investeren. Dit werd mogelijk nadat nieuwe wetgeving werd ingevoerd door de Bundestag.

Bovendien zijn er een hoop Bitcoin nodes in het land te vinden. Dit zijn computers die deelnemen aan het Bitcoin-netwerk. In 2021 waren er zelfs even meer nodes in Duitsland dan in de Verenigde Staten. Dat is nu echter weer omgekeerd, al blijft Duitsland veruit het land met de meeste Bitcoin nodes van Europa.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Finance nieuws

98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Advertentie