Roy van Krieken Roy van Krieken
20/01/2022 13:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2022 13:46

Gigantisch durfkapitaalbedrijf wil $4,5 miljard in crypto investeren

icon-finance
Finance nieuws

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Het Amerikaanse durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz heeft onlangs plannen bekend gemaakt om in een nieuwe financieringsronde zeker $4,5 miljard op te halen. Dit geld zal gebruikt worden om grote investeringen binnen de crypto industrie te doen. Hiermee zal het bedrag dat het bedrijf al eerder in deze industrie heeft geïnvesteerd verdubbeld worden.

Andreessen Horowitz is een bedrijf van serieuze omvang. Het is gevestigd in Silicon Valley in de Verenigde Staten en heeft maar liefst $18,8 miljard aan activa onder beheer.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Andreessen Horowitz

Durfkapitaal, ofwel venture capital, investeerders doen over het algemeen vaak investeringen in kleinere startups met als doel een enorm rendement te genereren. De risico’s van dergelijke investeringen zijn echter zeer hoog, vandaar ook dat ze durfkapitalisten worden genoemd.

Volgens een artikel van de Financial Times heeft Andreessen Horowitz vorige week duidelijk gemaakt aan investeerders dat zij grootste plannen hebben binnen de crypto industrie. Er zou zeker $3,5 miljard opgehaald bij investeerders worden voor investeringen in cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) en $1 miljard voor seed investments in kleine startups binnen de digitale activa sector.

De financieringsronde zou rond maart van dit jaar voltooid moeten zijn, al heeft de firma nog geen officiële reactie gegeven.

Met een investeringen van een dergelijk formaat zal Andreessen Horowitz in een klap een van de grootste spelers binnen de crypto markten worden. Het bedrijf heeft al eerder grote durfkapitaalinvesteringen gedaan binnen de digitale activa sector, maar deze nieuwe geldmiddelen zouden de totale hoeveelheid verdubbelen.

Institutionele adoptie

Het laat duidelijk zien dat durfkapitalisten zoals Andreessen Horowitz steeds meer overtuigd raken van de potentie van de crypto sector. Zowel cryptocurrencies als kleine nieuwe bedrijven die opduiken binnen de wereld van crypto zijn aantrekkelijke investeringen zo blijkt.

Niet alleen getuigt het plan van Andreessen Horowitz van een vertrouwen in de industrie, maar het zou ook de markten een broodnodige impuls kunnen geven. Een investering van enkele miljarden kan een heleboel teweeg brengen in de volatiele crypto markten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie