Timo Bult Timo Bult
19/01/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2022 20:04

Google werkt aan crypto opslagmogelijkheid middels digitale betaalkaarten

icon-finance
Finance nieuws
Google gaat meer op crypto focussen, neemt PayPal topman aan

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Na vanochtend Intel lijkt nu ook Google de crypto-wereld verder te willen betreden! De techreus heeft een voormalig bestuurslid van het betalingen departement bij PayPal, Arnold Goldberg, aangenomen. De overname heeft een crypto-tintje, zo blijkt uit berichtgeving van Bloomberg.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Google heeft bredere strategie, met crypto

Google’s president van commerce, Bill Ready, laat aan Bloomberg weten dat het aannemen van Goldberg onderdeel is van een bredere financiële strategie. Opvallend is dat Ready ook cryptocurrencies als onderdeel van deze strategie benoemd.

Het bedrijf was al langere tijd bezig met het ontwikkelen van een nieuwe financiële service maar trok hier vorige maand de stekker uit. Google wil een bredere focus gaan hebben op de financiële wereld en een “bindweefsel” zijn voor iedereen in de consumenten finance industrie.

Daarnaast ging Google al meerdere samenwerkingen aan met crypto-bedrijven. Zo werkt het nu samen met BitPay en Coinbase (een exchange zoals Bitvavo) met als doel gebruikers crypto in digitale betaalkaarten op te laten slaan in Google Pay. Ready zegt dat Google aan de vraag van consumenten zal blijven voldoen:

“Crypto is iets waar we veel aandacht aan besteden, […] Naarmate de vraag van gebruikers en de vraag van verkopers evolueert, evolueren wij mee.”

Wat Google met crypto van plan is, is vooralsnog onduidelijk. Wel is het opvallend dat Google actief kijkt naar crypto en dus al aan verschillende crypto-projecten werkt.

Bakkt ging eerder crypto samenwerking aan met gigant

Het is overigens niet het eerste crypto nieuws vanuit Google. Eind vorig jaar kondigde Bakkt nog aan met Google Cloud samen te werken. Klanten met een Bakkt Visa Debit Card, of Bakkt Card, kunnen onder andere met bitcoin (BTC) betalen waar Google Pay ondersteund wordt. Het gaat hier dan echter niet om directe crypto-betalingen. De BTC wordt namelijk eerst omgezet in fiat.

Al met al dus een positieve ontwikkeling. Google dat steeds meer met crypto gaat doen zal een positief effect op de algehele adoptie hebben.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie