DoopieCash DoopieCash
02/12/2023 12:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2023 14:20

Het belang van crypto handelen met een stoploss

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Het belangrijkste gereedschap uit de risicomanagement gereedschapskist van een crypto trader is de stoploss. Het gebruik van een stoploss in het traden is een geen keuze, het is een must! Zonder risico beperking, geen winst.

Beroemde miljardair koopt $200 miljoen aan bitcoin en ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waarom crypto traden met een stoploss essentieel is

Een analyse zal nooit de toekomst garanderen. Mocht het koersverloop zich tegen jouw analyse keren zal je altijd beveiligd moeten zijn door de stoploss. Dat is letterlijk het doel van de stoploss, oftewel: Stop mijn verlies!

Hoe bepalen we onze stoploss? Afhankelijk van de richting waarin je trade ga je de stoploss bepalen om je verlies op deze manier zo goed mogelijk te beperken. Trade je op een prijsstijging ( long ) zal je stoploss onder de entry van de positie komen te staan.Trade je op een dalende koers ( short ) komt de stoploss boven de entry van je positie te staan.

De stoploss komt in beide gevallen op het invalidatie level te staan. Dus waar ligt het punt in de koers dat jij uit positie wilt? Daar waar de koers waarschijnlijk verder door zal lopen dan de bedoeling was in je initiële analyse. Dat is je invalidatie level.

Om dit punt te specificeren kijk je naar het koersverloop uit het verleden. Wat zijn de interacties en waar behoud de trend zijn structuur? Daar komt jouw stoploss te staan. Als jij jouw stoploss hebt bepaald kun je gaan berekenen hoeveel risico je maximaal wilt lopen met deze trade. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan. Tot slot kun jij in het ideale scenario jouw stoploss laten fungeren als de laatste winst uit jouw positie.

Advertentie

Leer bitcoin traden met DoopieCash

DoopieCash biedt een breed scala aan mogelijkheden voor iedereen die wil leren traden. Voor de echte beginners is er de gratis cursus crypto trading. Deze cursus is speciaal ontworpen om beginners te helpen en mee te nemen in de wereld van cryptocurrencies.

Voor degenen die al enige ervaring hebben of meer willen leren, biedt DoopieCash Trading Leerprogramma’s. Deze programma’s zijn geen basis- of allroundcursussen met veel onnodige onderwerpen, maar twee makkelijk te volgen en zelf ontworpen trading systemen. De mannen van DoopieCash hebben dus voor ieder wat wils!

Deel dit artikel
DoopieCash

DoopieCash is opgericht door Berry en Chris. Op hun YouTube kanaal zetten zij zich al vanaf 2018 dagelijks in om kennis en ervaring met trouwe volgers te delen. Met gezamenlijk ruim 20 jaar ervaring in het traden en investeren probeert DoopieCash zo zorgvuldig mogelijk kennis over te brengen aan ambitieus Nederland. DoopieCash leert je op een zorgvuldige manier je geld aan het werk te zetten waarbij risico management de drijfveer achter de strategie is. Zorg jij dat je het minste risico loopt? Dan zullen de meeste verdiensten overblijven als resultaat. Benieuwd naar de inhoud? Kom kennis maken met het team van DoopieCash Traden en Investeren: Zoek naar DoopieCash Traden & Investeren op YouTube en op Discord of naar @doopiecash op Instagram, Twitter en TikTok.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie