Timo Bult Timo Bult
04/02/2022 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2022 18:33

Investeringen in crypto-bedrijven stegen met 713% naar $25,2 miljard

icon-finance
Finance nieuws
Investeringen in crypto-bedrijven stegen met 713% naar $25,2 miljard

Foto: yuttana Contributor Studio/Shutterstock

2021 was een bijzonder goed jaar voor de crypto-sector. Uit data van CB Insights blijkt namelijk dat investeringen in blockchain-bedrijven hard is gestegen ten opzichte van 2020. Opvallend is de enorme groei van investeringen in non-fungible token (NFTprojecten in 2021.

PayPal gaat ‘groene’ bitcoin miners met speciale BTC belonen
  • icon-finance
    Finance nieuws

$25,2 miljard aan blockchain investeringen

Het rapport laat zien dat er maar liefst $25,2 miljard in blockchain-bedrijven werd geïnvesteerd in 2021. Dat is een groei van 713% ten opzichte van 2020 toen er nog $3,1 miljard in dergelijke bedrijven werd geïnvesteerd. Het aandeel van durfkapitaal dat naar blockchain-bedrijven stroomt groeide ook behoorlijk.

In 2020 was nog 1% van alle durfkapitaalinvesteringen gericht op de blockchain-sector. Vorig jaar steeg dit aandeel naar 4%. In totaal werden meer dan 1.000 investeringsdeals gesloten. Dit markeert een stijging van 88% ten opzichte van de 662 deals in 2020. Op alle fronten dus goede signalen dat investeerders toekomst zien in de talloze projecten en bedrijven in cryptoland.

Investeringen in NFT-bedrijven groeien met 12.878%

De groei was vooral merkbaar bij bedrijven die om NFT’s draaien. Dat NFT’s gloeiend heet zijn was je misschien al opgevallen. Een bewijs hiervan is het feit dat in 2020 nog slechts $37 miljoen in NFT-bedrijven werd geïnvesteerd. Vorig jaar liep dit op tot $4,8 miljard.

Een kwart van alle investeringen in 2021 ging naar cryptocurrency exchanges. Bedrijven die een handelsplatform aanbieden, zoals we in Nederland Bitvavo kennen, haalden samen $6,4 miljard op, een stijging van 1180%.

FTX speelt een significante rol in de investeringswereld. Het handelsplatform groeit hard en steelt langzaam maar zeker de harten van cryptohandelaren wereldwijd. Eind januari werd nog bekend dat de Amerikaanse tak van het platform $400 miljoen aan investeringen heeft opgehaald. FTX zelf sloot zich overigens onlangs zelf aan bij de kant van de investeerders met de lancering van een investeringsfonds van $2 miljard.

Advertentie

Ook crypto donaties groeiden

In 2021 steeg ook het aantal crypto donaties. De waarde van de donaties steeg zelfs met 1500% waarbij opviel dat ethereum (ETH) de voorkeur krijg en bitcoin (BTC) achter zich laat als favoriete crypto om donaties mee te doen. Lees hier meer over de groei in 2021.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie