Roy van Krieken Roy van Krieken
09/02/2022 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2022 18:33

Microsoft zoekt crypto talent voor nieuwe web 3.0 plannen

icon-finance
Finance nieuws

Foto: VDB Photos / Shutterstock.com

Een van de allergrootste bedrijven ter wereld, Microsoft, lijkt opnieuw dichterbij een volledige omarming van de crypto industrie te geraken. Het reusachtige bedrijf blijkt op zoek te zijn naar een nieuwe versterking van het team die de basis kan gaan leggen voor de Web 3.0 strategie van Microsoft.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Crypto vacature

Op de website van Microsoft is te zien dat er een nieuwe vacature vrij is gekomen voor een ‘Director of Crypto Business Development’. Deze nieuwe aanwinst voor Microsoft zou leiding moeten geven aan het team dat verantwoordelijk is voor de implementatie van Web 3.0 gerelateerde technologien.

“Werk samen met engineering teams in het bedrijf om te begrijpen wanneer bestaande infrastructuur kan worden benut, verbeterd of gebouwd. Ontwikkel de visie, strategie en roadmap voor Microsoft’s web 3.0 partnership model inclusief infrastructuur en API’s.” Zo staat vermeld in de vacature van Microsoft.

De vacature vereist dat kandidaten extensieve kennis hebben over onder meer decentralized finance (DeFi), non-fungible tokens (NFT), DAO’s en Web 3.0.

Microsoft en crypto

Het is niet bepaald de eerste keer dat de tech-giant concrete stappen neemt om de crypto industrie binnen te treden. Vorige maand werd bekend dat Microsoft het gaming bedrijf Activision Blizzard zou gaan overnemen. Naar verluidt zou Microsoft leunen op deze nieuwe aanwinst om de overstap richting de metaverse te maken.

“Gaming is de meest dynamische en opwindende categorie in entertainment op alle platforms vandaag de dag en zal een sleutelrol spelen in de ontwikkeling van metaverse platforms,”

Het laat nog maar eens zien dat de adoptie van de crypto industrie op het moment nog slechts in de kinderschoenen staat. Wanneer bedrijven zoals Microsoft, Meta en Google allemaal achter de schermen werken aan mogelijke adoptie van crypto technologie lijkt de toekomst van de gehele industrie erg rooskleurig te zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie