Erik Juffermans Erik Juffermans
13/10/2023 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2023 12:45

Raket lanceert morgen naar asteroïde met €10 triljoen aan goud

Bitcoin-BTC
icon-finance
Finance nieuws
Raket lanceert morgen naar asteroïde met €10 triljoen aan goud

Foto: buradaki/Shutterstock

Aanstaande zaterdag lanceren de ruimtevaartorganisaties NASA en SpaceX een nieuwe ruimtemissie. De bestemming is een asteroïde gelokaliseerd tussen Mars en Jupiter. Deze 226 kilometer brede asteroïde, genaamd Psyche, bestaat grotendeels uit goud. Sterker nog, het goud op Psyche is meer waard dan onze gehele economie op aarde. Maar wat zou er gebeuren als we al dit goud naar aarde halen?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een gouden asteroïde

De missie naar Psyche heeft eigenlijk niet zoveel met geld verdienen te maken. Er wordt vermoed dat Psyche ons veel kan leren over de kernen van planeten. De krantenkoppen zijn echter vooral gericht op de onvoorstelbare hoeveelheid goud op de asteroïde. De waardevolle metalen op Psyche zouden in totaal zo’n €10 triljoen waard zijn, oftewel een 1 met 18 nullen erachter.

Dat zou iedereen op aarde miljardair maken! Zo simpel is het echter niet. Mochten we namelijk al dat goud naar aarde halen, dan blijft de waarde van goud zeker niet hetzelfde. Er is dan plotseling zo immens veel goud in omloop dat de waarde van goud hard zou kelderen.

Bitcoin is schaarser dan goud

Momenteel is goud namelijk schaars. Er is een gelimiteerde hoeveelheid beschikbaar en daarom heeft het waarde. Een beroemd schilderij van Rembrandt is een ander voorbeeld. Die zijn zo zeldzaam, en dus schaars, dat de waarde hoog ligt. Producten die in overvloed aanwezig zijn, zijn daarentegen minder waard.

En om een klein crypto bruggetje te maken: dit is waar goud verschilt met bitcoin (BTC). Er zit een harde limiet aan de hoeveelheid bitcoin die ooit worden gecreëerd: 21 miljoen. Er zal nooit meer bitcoin gemined kunnen worden dan dat. Het staat namelijk vastgesteld in de code. Er is ook geen asteroïde in ons zonnestelsel met 100 miljoen extra bitcoin. Wat dat betreft is bitcoin veel schaarser dan goud.

Overweeg je om goud aan je portfolio toe te voegen, en heb je geen ruimteschip? De Nederlandse broker GoldRepublic heeft nu een leuk welkomstcadeau van 1 gram goud ter waarde van 58 euro. Registreer je via deze link en koop voor minstens 100 euro aan goud, zilver of platinum om deze gram goud automatisch op je account te ontvangen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Finance nieuws

bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Een Ferrari kopen met crypto? Binnenkort kan het in Nederland
Een Ferrari kopen met crypto? Binnenkort kan het in Nederland
Advertentie